Партньор на Проватон
 Здравейте, колеги, днес ще работя с вас!

Здравейте, колеги, днес ще работя с вас!

Сподели в

Да да бъде един лидер истински ефективен, той трябва да познава в дълбочина и в детайли всички процеси в компанията. Няма по-добра школа от овладяването им от изкачването по корпоративната стълбица. Важно е да има редовно, осмислено присъствие на всяко ниво от йерархичната структура, независимо за какъв бизнес става въпрос. Това и само това води до усвояване на тънкостите, които водят до генералния резултат как да се задържат и увеличават трайно печалбите на компанията.

Да кажем, че вие сте на управленския пост след като сте дошли от друг бизнес. Каква е стратегията, която да ви помогне – много просто: поработете поне за няколко дни директно с хората на всяка позиция във вашата компания – от портиера, до специалистите в маркетинговия отдел. Това коментират от изданието Inc.com и дават още няколко конкретни препоръки. Ето какви са:

1. Подобряване на ефективността.

В резултат на вашите посещения в различните отдели, ще бъдете в състояние да оптимизирате процесите във всяка структура и да намалите стреса чрез преразпределение на задачите. Това не означава, че трябва да уволнявате някой, а просто да реоргаизирате там, където се налага.

2. Създайте по-сериозни взаимоотношения със служителите.

Организирайте лична среща с всеки служител в корпоративния офис. Това наистина ще положи основите на едни по-устойчиви взаимоотношения между вас. Ще се запознаете с личните битки на хората и детайлите в работата им. Без такива срещи не бихте могли да разберете какви са техните страсти или техните способности.

3. По-добро използване на технологиите.

Едно от най-сложните звена в компаниите са ИТ отделите. Те винаги разполагат с известна автономия в работата си, поради спецификата на задачите и компетентността за изпълнението им. Добре е все пак да имате някаква представа и от тяхната дейност, за да можете да говорите от техническа гледна точка. Така отваряте възможност да подредите бизнес целите, които се опитвате да постигнете. По този начин ще се устремите към успеха, а не просто да бъдете странични наблюдатели.

4. Възможност за разширяване.

В случаите, когато искате да разширите компанията си, знайте, че прекалено бързото разрастване може лесно да се обърне срещу вас. За да се справите с този проблем, трябва да умеете да упражнявате контрол. Всички отдели трябва да растат с еднакви темпове.

5. По-голямо доверие.

В една семейната фирма, смяната на лидера от поколение на поколение не винаги е в плюс на компанията. Това показва на останалата част от служителите, че те са някак встрани и винаги по-долу от етажа на властта. В този случай създавайте повече ситуации, в които да имате възможност да спечелите взаимното си доверие с персонала. Това със сигурност е от полза, тъй като не се знае един ден дали няма да работите само с непознати.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *