Партньор на Проватон
 Грешки в срещите, които да не допускате, ако сте на 40+

Грешки в срещите, които да не допускате, ако сте на 40+

Сподели в

Ако сте на 40 години или повече, необвързани сте и излизате по срещи, трябва да знаете, че има вероятност без да съзнавате да допускате някои грешки, които ви пречат отново да откриете любовта. Избягвайте ги.

Мислите, че срещите не са се променили

Да се върнеш отново в играта след години не е лесно. Много често жените, които започват от нулата своето търсене на любовта в тази възраст погрешно смятат, че всичко си е както преди. Коктейли с приятелки, партита до късно вечер, безкрайни часове по кафенета или клубове, където да хванете окото на някой интересен господин – ако това е представата ви, тя е доста погрешна. В двадесетте ви години нещата са се случвали така, може би дори в тридесетте, но в зряла възраст жените нямат време за губене, опитване, преследване, напасване. За 40-годишните е от първостепенно значение мачмейкингът да е на ниво. Колкото по-скоро откриете сродна душа, която гледа във вашата посока, има характер, който ви допада и ви приема безусловно, толкова по-добре.

Използвате стара профилна снимка

Разбираемо е да се харесвате повече на младите си снимки. Но представете си изумлението на мъж, който очаква да види нещо съвсем различно от реалността, която се появява пред очите му. Можете без да искате да заблудите човек, който иначе би бил подходяща половинка за вас и да го разочаровате. Просто бъдете искрени и демонстрирайте зрелостта си с гордост. Това е много по-печеливша стратегия.

Не сте осъвременили изискванията си

Когато сте в зряла възраст приоритетите неминуемо се променят. Вкусът към мъжете, изискванията към тях, очакванията, които имате – всичко това се променя с годините и това е нормално. Ако преди сте търсели забавен мъж, който да ви кара да се смеете, с когото да пътувате и да се забавлявате щуро с приятели, сега е време да осъвремените чеклиста си.

Не бързайте

Важно е, когато ходите по срещи на 40, да не пресилвате нещата. Не бързайте и оставете всичко да се случва плавно и сигурно. Колкото и отчаяно да мечтаете за любов и връзка, която да ви направи отново щастливи, не пресилвайте късмета си. Може да отблъснете човека до вас или просто да не осъзнавате, че правите грешен избор.

Не казвайте „да“ прекалено често

Искате да създадете нова връзка, откривате подходящ човек и започвате да се съгласявате с всичко, което казва и прави. Това е грешна стратегия, която няма да ви помогне да създадете стабилни отношения, дори напротив. „Не“ е много полезна думичка, която прави отношенията искрени, истински и изпълнени с уважение.

Продължавате да правите вълнуващи планове за първа среща

На 40 сте и е време да осъзнаете, че първата среща е не по-малко важн от преди. На 20 романтичната представа за първите срещи трябва да бъде надградена на този етап от живота ви. Гледайте по-реалистично и зряло на срещите, не възлагайте огромни надежди, които да издават отчаянието ви. Важно е предварително да подбирате партньорите, с които да излизате по срещи. Така разочарованията ще са по-малко.

Не взимайте нещата твърде насериозно

Високите очаквания носят и огромни разочарования. Когато човек е реалист, няма какво да го изненада или поне изненадите ще са далеч по-малко.

Прочети още на: https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *