Партньор на Проватон
 Кирил Добрев във Варна: Политическите решения на Изпълнителното бюро са факт

Кирил Добрев във Варна: Политическите решения на Изпълнителното бюро са факт

Сподели в

Политическите решения на Изпълнителното бюро са факт. Ние нямаме по същество отстраняване на градски председател, а политическо решение на Изпълнителното бюро за сваляне на политическо доверие. Това каза по повод случилото се с Борислав Гуцанов Кирил Добрев – зам.-председател на БСП.

Той дойде във Варна за участие в заседание на Градския съвет на партията в морския град. Ситуацията създаде напрежение в организацията и затова съм тук, добави той и уточни, че това е оценка, която дава Изпълнителното бюро, а начинът, по който става избирането на председатели, е установен от устава.

Решенията на Изпълнителното бюро бяха дискутирани на заседанието, включително и въпросите за предстоящите местни избори.

На заседанието на Градския съвет на БСП във Варна бе разисквана и създалата се ситуация след изявлението на председателя на Националния съвет за снемане на политическото доверие от Борислав Гуцанов и назначаването на Христо Боев за председател. По устав Изпълнителното бюро няма такива правомощия, уточни Гуцанов.

Корнелия Нинова може да ми няма политическо доверие, респективно аз също мога да кажа, че й нямам доверие, но това не води до някакво действие. Единствено конференцията, която е избрала всеки един за председател, може да го отзове като такъв. Готов съм да направя крачка назад, ако е за доброто на града, но не и по този начин, това е неприемливо, бе категоричен Борислав Гуцанов.

Мариана Стойкова, Черно море

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *