Партньор на Проватон
 Видове поведения, които отблъскват партньора ви и околните

Видове поведения, които отблъскват партньора ви и околните

Сподели в

Поддържането на връзка в дългосрочен план е истинско предизвикателство. Има толкова много типове поведение, които с времето карат любовта да намалява, уважението да спада, а страстта – да изчезне напълно. Тези видове поведение действат отблъскващо не само за интимните половинки, но и за хората около вас.

Не проявявате интерес

Игнорирането на събеседниците е директен сигнал за нежелание за общуване, в някои случаи дори за демонстрация на превъзходство. Ако не показвате интереса си към другите, те ще ви отвърнат със същото, а вероятно няма и да ви дадат втори шанс, дори да опитате. Така е и в интимните отношения – липсата на проява на интерес кара партньора ви да отвръща със същото и постепенно да се отдръпва.

Не изразявате благодарност и признателност

Също както вие самите се надявате на висока оценка от страна на партньора ви и хората около вас, така и вие самите трябва да изразявате одобрението си, когато това е необходимо. Може да си мислите, че любимият ви човек знае, че одобрявате постиженията му, че му се възхищавате, че сте му благодарни за отношението, но това не е така. Колкото и успешно човек да усеща нагласата на половинката си, нищо не може да замени искрено изразените думи и мисли.

Държите се като дете

Детинското поведение е неуместно в повечето ситуации. Когато се глезите и се смеете може да се държите детински, но не и във всички останали случаи. Ако непрекъснато единият партньор се държи като непораснало дете, другият няма да го приема насериозно.

Непрекъснато писане в телефона

Дори вътрешните ви подбуди да нямат нищо общо с това, партньорът ви ще възприеме това поведение като тотална липса на интерес и уважение към него. Постоянното ровене в телефона, писане с някого, мълчаливо усмихване е дразнещо и подсказва на хората около вас, че предпочитате да сте другаде, отколкото в тяхната компания.

Разцепване на стотинката на среща

Ако сте на среща, без значение дали първа или не, и ожесточено искате да платите само вашата част и нито стотинка повече, това прави ужасно лошо впечатление.

Не уважавате хората, работещи в сферата на услугите

Едно от най-отблъскващите типове поведение е унижаването и заяждането със сервитьори, бармани, продавачи, хора от обслужващия персонал. Демонстрацията на надмощие и превъзходство е поведение, което бива осъждано от повечето хора, така че го избягвайте.

Арогантност, егоизъм

Връзките и отношенията между хората трябва да демонстрират взаимност и споделеност. Когато единият партньор не може да преодолее арогантността и егоизма си и винаги иска да получава, вместо да дава, отношенията са пред провал. Когато хората се налагат, искат да доминират в разговора или ежедневието, дори в леглото, това потиска партньорите им и ги кара да се отдръпват.

Липса на увереност

Крайностите не са за предпочитане. Както прекалената надменност и арогантност са отблъскващи, така и тоталната липса на увереност и ниско самочувствие подтикват партньора ви, приятелите и дори колегите ви да не ви взимат насериозно.

Прочети още на: https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *