Партньор на Проватон
 ATAKA пита: Как Каракачанов смени позицията си за американските бази на 180°?

ATAKA пита: Как Каракачанов смени позицията си за американските бази на 180°?

Сподели в

 

„Американски бази няма”, заяви категорично вицепремиерът и министър на отбрана Красимир Каракачанов на 17 юли 2019 г. след заседание на парламентарната комисия по отбрана. Той беше попитан от екип на АЛФА ТВ защо не поиска компенсация за самолетите от американците, които ползват от 2006 г. безплатно бази у нас. А сега се налага да плащаме за F-16 над 3 млрд. лв.

През 2015 г. самият Каракачанов иска безплатни ескадрили като компенсация за използването на американските бази. В предаването „Референдум” на 28 април 2015 г. Каракачанов казва: „Договорът за американските бази изтича догодина. България може да поиска като компенсация на ползването на тези бази необходимите ескадрили или тези ескадрили да бъдат дадени за ползване от Българската армия в срока на договора, който тече”.

4 години по-късно, вече в ролята на министър на отбраната, Каракачанов се отрича от думите си и казва категорично, че американски бази у нас няма и трябва да си платим за американските машини, които впрочем още не съществуват.

Кое наложи да промените тотално позицията си за американските бази, г-н Каракачанов?

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *