Партньор на Проватон
 Крие ли опасност за живота Морската гара във Варна (снимки)

Крие ли опасност за живота Морската гара във Варна (снимки)

Сподели в

Корозирали парапети и изронена настилка излагат на риск жителите и гостите на морската ни столица. Става дума за една от най-посещаваните дестинации – Морската гара във Варна. Панорамната й площадка и естакадата към нея са в окаяно състояние. Въпреки опасността, всеки ден там се събират туристи, с цената на живота си.

Морската гара във Варна е едно от местата с най-хубава гледка към морето и затова е притегателен център, както за много жители, така и за гости на морската ни столица.

Хора посещават мястото през целия ден, най-много се събират в следобедните часове и по залез. Тогава на мястото се получават най-хубавите снимки. За съжаление, в името на перфектния кадър дошлите на морската гара се качват по парапетите или конструкцията, която е в лошо състояние.

Площадката е на около 50 г. и е силно корозирала. Предупредителни табели има, но те не забраняват достъпа до съоръжението. От „Пристанищна инфраструктура” признаха, че има проблем и призовават хората да се качват с повишено внимание. От предприятието обещаха и скорошен ремонт.

„С корозията шега не бива. Опасно е особено за малките деца. Типично по български, за съжаление, не само тук е така”, каза турист.

„Това е едно от любимите места на жителите и гостите на Варна. В момента площадката не изглежда в най-идеалния си вид, но ДП „Пристанищна инфраструктура” е обявило процедура по закона за обществените поръчки за ремонт на вълнолома. Парапетът на пасарелката ще бъде подменен, подходните стълбища и настилката – също. Вълноломът е построен през 1906 г. и заради метеорологичните условия има нужда от поддръжка”, коментира Димитър Николов от ДП „Пристанищна инфраструктура”.

Срок за започване на ремонта няма. Достъпът на туристи няма да бъде спрян, защото това би предизвикало недоволство сред хората, казват отговорните институции.

Сн.: Т. Бялков

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *