Партньор на Проватон
 10% ръст на заплатите на пожарникарите от догодина

10% ръст на заплатите на пожарникарите от догодина

Сподели в

Жълта каска след пожар си я хващах и като Уди Кълвача си я вдигах. С тези думи премиерът Бойко Борисов посети обновената сграда на пожарната служба в кв. “Аспарухово” във Варна. Видимо ядосан от репортаж за протестиращи срещу условията на работа пожарникари, Борисов поиска да му покажат, ако имат, стара каска – с петолъчка, пластмасова, такава, с каквато той е служел преди години.

Премиерът обаче остана разочарован когато пожарникар му донесе стара каска, тъй като не е от тези с петолъчка и с които свързва спомените си, а доста по-модерна.

Българските пожарникари са герои, заслужават много уважение. В работата си залагат живота си. Когато спят, цялата държава е щастлива, заяви министър-председателят.

Borisov4

Премиерът Борисов изтъкна пред служителите, че се предвижда 10% увеличение на заплатите в новия бюджет и уточни, че държавата продължава да осигурява най-добрата техника за работещите в пожарните служби. “Искам всичко да стане веднага”, добави премиерът Борисов и отбеляза стремежа на правителството да отговори на нуждите на всички сектори в държавата, като открои медицинските сестри, военните, полицаите, инфраструктурата, детските градини. „За варненци АМ „Хемус“ е основата на всичко“, категоричен беше министър-председателят.

През 2018 година са извършени ремонтни дейности на 44 сгради в териториалните звена в страната на стойност 1 377 385 лв. Със средства от оперативна програма „Околна среда“ и „Регионално развитие“ са доставени 634 броя нови пожарни автомобили и транспортни средства, 32 броя автоматични стълби, 12 броя хидромоторни помпи, 22 броя спасителни автомобили, 47 броя инженерна техника. Извършени са доставки на централно ниво на 8400 комплекта лични предпазни средства, топлозащитни облекла и костюми за работа в химически замърсена среда и 935 дихателни апарати и лицеви маски.

Над 60 млн. лв. са инвестициите в район “Аспарухово” в момента, стана ясно по време на визитата на премиера. Осветлението по новите булеварди е подновено и изключително икономично. Вече има подлези пред Морската гимназия. 14 месеца е срокът за приключването на изграждането на Рибарското пристанище. Проектът е свързан с цялостната рехабилитация на Аспаруховия парк.

След големите пътни артерии, фокусът се пренася към междублоковите пространства и парковете. Обновяват се площадките в яслите и детските градини. Модернизират се спортните игрища в училищата.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *