Партньор на Проватон
 Премиерът подкара катер във Варна (СНИМКИ/ВИДЕО)

Премиерът подкара катер във Варна (СНИМКИ/ВИДЕО)

Сподели в

След като вози кмета на града Иван Портних при предишното си посещение във Варна премиерът Бойко Борисов подкара катер на Военноморските сили от Морска гара.

“Добре е, че икономиката тегли напред, има приходи в бюджета и можем да отделяме повече средства за доходи, за модерна техника”, каза министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на националното военноморско учение “Бриз 2019”.

До фрегатата “Верни”, откъдето проследи учението, премиерът стигна с бързоходен моторен катер 213. Той е дарен през 2018 г. от САЩ и разполага с най-модерната навигационна апаратура.

Програмата му предвижда в 11.30 да се срещне с пожарникарите в Службата за пожарна безопасност във варненския квартал “Аспарухово” и да направи оглед на новоремонтираната сграда.

Снимка: Мердин Берберов, “Нова Варна”

“Искам да видя пожарната. Каква хубава пожарна направихме. Някои искат всичко наведнъж, но не става”, обясни Борисов.

Снимка: Мердин Берберов, “Нова Варна”

Днес е и кулминацията на военноморското учение с международно участие “Бриз 2019”.

В учението участват 11 държави с 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 5 вертолета и 2018 военнослужещи от военноморските сили на България, Албания, Белгия, Гърция, Италия, Канада, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Втората постоянна група кораби на НАТО и Втората постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации.

Бойко Борисов на катер

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *