Партньор на Проватон
 “Позитано”20: Кирил Добрев и Иван Иванов вземат властта в БСП-Варна, те ще редят листата с “доброто” на Корнелия Нинова

“Позитано”20: Кирил Добрев и Иван Иванов вземат властта в БСП-Варна, те ще редят листата с “доброто” на Корнелия Нинова

Сподели в

“Корнелия Нинова е Бойко Борисов в пола”, гърмяха медиите, когато тя превзе БСП на абордаж с подкрепата на “позитански влъхви” като Асен Марков и Асен Димитров, които редяха схемите на конгреса през май 2016г. зад явната подкрепа за нея на Румен Овчаров, Георги Гергов и Красимир Янков.

Защо се учудват, че “гази устава” по бойкоборисовски. Можеше и по иванкостовски да го стори. Както и ще направи с кметските номинации в София и Варна, които ще са като за “двойна игра отсреща”, коментира бивш местен лидер.

След акцията срещу Борислав Гуцанов властта в БСП-Варна вземат заместник-председателят на партията Кирил Добрев и депутата Иван Иванов – вече и официално.

Гуцанов може да бъде председател със “свалено политическо доверие” и да “командва секретарките в офиса”, но няма да получи пълномощно за регистриране на листата, заяви източник от “Позитано”20.

“Листата ще я реди Иван Иванов, който ще бъде шеф на щаба, а Кирил Добрев ще санкционира чрез Корнелия Нинова решенията”, продължи източникът.

Целта на Иванов, Добрев и Нинова е чрез корпоративна подкрепа и рамо на знакови бизнесмени да увеличат общинските съветници от 5 на 8-10 с помощта на ярка кметска кандидатура, която да стане “локомотив на листата”.

Обаче схемата ще срещне отпор. “Надявам се, че Борислав Гуцанов ще продължи да работи за БСП”, заяви Корнелия Нинова, когато по време на пресконференцията й казахме, че той контролира между три-четири хиляди гласа “личен вот” от това личи при сравнения с резултата на БСП през 2014, когато не беше местен лидер и през 2019 на евровота – 14 000 срещу 19 000.

“Нинова иска да изкара Гуцанов от общината, това е голямата цел. Той няма да е общински съветник и така партньорствата в Билдинга ще ги организират други играчи”, коментира местен бизнесмен от кръга, подкрепящ кмета Иван Портних за трети мандат.

“Междувременно бизнесмени, стоящи зад Гуцанов, вече са подготвили “доклад-донос” в Икономическа полиция” срещу кръга, напиращ да овладее властта в БСП-Варна”, заяви източник от Билдинга, близък до знаков заместник-кмет.

“Позитано”20 вече предприема мерки за отразяване на атаката. След Корнелия Нинова в морската столица ще дойде на “РЕвизия за Варна” Кирил Добрев, който ще посочи Иван Иванов като “фигурата на “Позитано” за Варна”, продължи източникът от Билдинга.

“Всички в Билдинга са наясно, че Гуцанов е бламиран, но не могат да го подкрепят, тъй като така ще докажат тезата на Нинова и Добрев, че играе задкулисно с ГЕРБ”, коментира още информаторът.

bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *