Партньор на Проватон
 Защо лятото е сезонът на секса?

Защо лятото е сезонът на секса?

Сподели в

В животинското царство повечето видове се чифтосват само през определени сезони. Те го правят едва няколко пъти годишно, спрямо размножителния им период. Хората в това отношение се различават коренно от животните, като природата ги е дарила с възможността да правят секс целогодишно, пише blogzdrave.com. Въпреки това теорията прикрива факта, че има определен сезон през годината, когато мъжете и жените са най-сексуално активни. Това до известна степен ги изважда от общоприетия модел на целогодишно сексуално поведение и размножителна активност. По-конкретно може да се каже, че сме склонни да имаме полови контакти през определен сезон на годината и това е именно лятото.

Пикът на летния секс включва всякакви промени в поведението и сексуалните взаимоотношения, като се започне от завишаването на продажбите на презервативи и секс играчки и се стигне до по-честите посещения при гинеколог поради зачестяване на полово предаваните болести. Интересен е фактът, че повечето тийнейджъри губят девствеността си именно през този приятен и отпускарски сезон.

Промяната в сексуалната активност през лятото е биопсихосоциално явление, което от своя страна означава, че са налице биологични, психологически и социални фактори, като всички заедно играят роля в сексуалните влечения през летния сезон. Накратко, има промени в нивата на невротрансмитерите поради повишеното излагане на слънце (билогичен фактор), прехвърлянето на възбудата от всички наши дейности на открито към сексуалния ни живот (псифхологически фактор) и повишаване броя на сексуалните сигнали изпращани от противоположния пол (социално-физиологичен фактор). Когато съберете всичко това на едно място, може би ще успеете сами да решите уравнението и да разберете защо лятото е най-активният сексуален сезон.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *