Партньор на Проватон
 Монтират релефна карта със забележителности в Морската градина

Монтират релефна карта със забележителности в Морската градина

Сподели в

Релефна карта с всички забележителности от историческото ядро на Морската градина ще бъде поставена на входа на парка край Слънчевия часовник.

Дейностите по поставянето ѝ са съгласувани с Националния институт за паметници на културата и ще се извършат в периода от 11 до 21 юли.

Снимка: live.varna.bg

Проектът е дело на Кристиян Иванов, студент по архитектура във Варненския свободен университет, и се финансира по фонд “Култура” към Община Варна, със средства от университета и лично от автора, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

Снимка: live.varna.bg

Релефната карта включва 3D макетни изображения на 28 обекта и паметници на културата, разположени в и около Морската градина – сред които Алеята на възрожденците, Фестивалният и конгресен център, Природонаучният музей, Военноморският музей, Летният театър, Дворецът на културата и спорта, Обсерваторията, Делфинариумът, Зоологическата градина и други.

Снимка: live.varna.bg

Те са разположени върху специален постамент, на който има информация на български, на английски език, използвана е и брайловата азбука, в помощ на хората със зрителни увреждания, обясни младият архитект.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *