Партньор на Проватон
 Знаци, че трябва да се борите за вашата връзка

Знаци, че трябва да се борите за вашата връзка

Сподели в

Прекратяване на връзката или обмисляне да го направите? И в двата случая е болезнено. Дали не се отказваме прекалено лесно от  любовта си. Има ли знаци, които ни показват, че трябва да направим още едно усилие, за да спасим връзката си? Има, ето кои са.

Умеете да разрешавате проблемите

Спрете за миг и помислете за трудностите, които сте имали с любимия човек. Как сте ги разрешавали? Дали сте успявали да надделеете над егото си, да се съсредоточите върху проблема, да го разрешите по най-разумния начин. В такъв случай си струва да се борите за вашата връзка. Но има проблеми, които подсказват, че усилията ви не си струват, като: злоупотреба с доверие, изневяра, манипулация, несъвместими цели, насилия, липса на желание нещата да бъдат поправени.

Все още сте физически привлечени един към друг

С времето някои партньори започват да губят привличане един към друг, не се стараят да поддържат страстта във връзката, да бъдат привлекателни, желани. Но ако във вашата връзка, все още се чувствате привлечени от половинката ви, имате желание да сте си интимни, полагате усилия за външния вид, за да бъдете привлекателни за другия, а не за някой друг, тогава има смисъл да се борите за любовта ви.

В ситуации на спор, успявате да запазите уважение

Спорове, кавги… Те са част от всяка любовна връзка. Ако с любимия човек успявате да преминете през тях, запазвайки достойнството на другия, има смисъл от взаимоотношенията ви. Но ако във вашите „битки“ има обиди, взаимно се манипулирате, омаловажавате мнението на другия, ровите се в миналото, крещите си, има физическо насилие, тогава е време за промяна.

Нямате желание да бъдете с други

Флиртовете могат да имат и ползи за връзката, но… Винаги има  едно „но“. Дали флиртувате с партньора си, забравихте ли, че с него може да се закачате? Дали вашата половинка намира за „безобидни“ флиртовете в социалните мрежи? Дали в редки случаи флиртувате с познати, непознати, но без това да преминава в други граници, без да продължавате да си мислите за този човек. Флиртовете не са толкова безобидни. Ако вие сте намерили границата и във вас няма желание да преспите с друг, означава, че може да се борите за връзката ви.

Вие сте си най-добри приятели, подкрепяте успехите си

Нещо много важнов  една връзка, но не при всяка двойка се среща. Може да обичате някого, но той да не е същевременно ваш най-добър приятел. Във вашата връзка какви сте с любимия човек?

Снимки: Istock

Прочети още на: https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *