Партньор на Проватон
 Във “Владиславово” облагородяват първата градинка с пари от Общината

Във “Владиславово” облагородяват първата градинка с пари от Общината

Сподели в

Първи подписан договор по Наредба за финансово подпомагане на „Проекти за озеленяване и благоустрояване“ за район „Вл. Варненчик“ е вече факт, похвалиха се от районната администрация.

 

След решение на Общо събрание на етажната собственост на бл.219 вх.3, за кандидатстване по Наредба за финансово подпомагане на „Проекти за озеленяване и благоустрояване“, собствениците ще могат да облагородят околоблоковото пространство, а първият транш от финансирането ще получат в рамките на един месец.

 

От район „Вл. Варненчик” напомнят, че срокът за кандидатстване за финансиране на малки проекти е до края на този септември.

 

Община Варна финансира с до 5 000 лв малки проекти за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства. Право на кандидатстване с едно проектно предложение ще има всяка етажна собственост, регистрирана по реда на чл. 44 от ЗУЕС на територията на община Варна. Целта на наредбата е повишаване качеството на живот в отделните райони на общината чрез ремонт и обновяване на зелените площи, стимулиране на гражданското участие в инициативи за озеленяване, насърчаване на доброволчеството, превантивен ефект по отношение на посегателствата върху общинско имущество.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *