Партньор на Проватон
 Как да останем вечно млади?!

Как да останем вечно млади?!

Сподели в

След първородния грях Адам и Ева са изгонени от небесното царство и са обречени да бъдат смъртни и постоянно да се опитват да пресъздадат изгубения Рай тук, на Замята.

Един от вечните човешки стремежи е да остане млад. Колкото и да ни се иска това да е факт, буквално няма как да се случи, но има няколко изпитани начини, които ще ни позволят да преминем през различните десетилетия от живота с елегантност и достойнство.

Всичко е въпрос на душевен баланс

Натоварено ежедневие, проблеми, стрес… Съвременният човек трябва да се справя с големи предизвикателства и въпреки това да запази вътрешния си мир. Трудна, но не непостижима задача.

Душевният баланс не е константа, която веднъж като я постигнем и край – ще е вечна. Не, вътрешният комфорт е ежечасна борба, в която трябва да намираме онези малки, но важни неща, които ни правят щастливи и ни карат да усещаме пулса на живота тук и сега.

Вътрешната красота се отразява и на външната, правейки човек по-спокоен и уравновесен, отворен за комуникация и благосклонен към грешките на другите, усмихнат и с чувство за самоирония.

Добре балансираният вътрешно човек е вечно млад, защото подхожда винаги с добро, постоянно се учи и саморазвива, отворен е за новото и различното.

Движение, движение и пак движение

Човек остарява не когато се появят бръчките, а когато една по една започва да губи функционалните способности на тялото. За да сме млади, трябва да останем в добра физическа кондиция, която да ни позволява да водим пълноценен живот, който не зависи от ЕГН-то.

Ето защо е много важно да спортуваме редовно. Пилатес, йога, фитнес… Изборът е огромен, стига да имаме желание и воля. Дори ако не сме запалени по силовите тренировки, достатъчно е всеки ден да ходим пеша поне 4 километра, за да сме в отлична кондиция.

Движението е здраве! Движението е младост! Движението е живот!

Кажи ми как се храниш, за да ти кажа как ще остарееш

Всички знаем, че красотата и младостта започват от вътрешната хигиена на тялото, но колко от нас спазват този закон?

Тук не става въпрос да се следва поредната модерна диета, обещаваща бързо отслабване, а да внимаваме за няколко простички правила: как съчетаваме храните; какво е качеството на продуктите; да не прекаляваме с количеството; колко пъти на ден се храним; бавно да дъвчем; достатъчно вода да пием…

Ако искаме да сме млади, в менюто ни редовно трябва да присъстват: сурови ядки; малки червени плодове като малина или боровинка; киви и манго; зелени зеленчуци и домати; броколи и авокадо; чесън; пълнозърнести храни; мазна риба като дивата сьомга; кисело мляко; зелен чай…

Прави любов, а не война!

Освен всички останали ползи за здравето, сексът ни поддържа млади и красиви. Логиката в този случай е следната – докато правим любов се увеличава притокът на кислород към кожата, която става по-мека, гладка и сияйна.

Има още една, скрита полза от редовния секс. Той провокира обновяването на клетките на епидермиса – най-външният слой на кожата.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *