Партньор на Проватон
 Грация от варненски клуб спечели турнира “Царица Маргарита 2019”

Грация от варненски клуб спечели турнира “Царица Маргарита 2019”

Сподели в

Българката Анна Келман е носителка на големия приз „Царица Маргарита 2019“ в 27-мото издание на международния турнир по художествена гимнастика във Варна.

16-годишната грация от варненския клуб „Чар – ДКС“ с личен треньор Дарина Кирякова спечели многобоя при жените на ФИГ (Международната федерация по гимнастика), след като изигра силно композициите си с бухалки, лента, обръч и топка и оглави класирането. Среброто и бронза в многобоя извоюваха румънката Дениса Стоян и Йелизавета Лузан от Азербайджан. Миналата година Келман игра за националния отбор при девойките на същия турнир и спечели сребърните отличия в многобоя и на обръч.

Много интересна и оспорвана бе надпреварата при девойките старша възраст в турнира на ФИГ, тъй като за тях „Царица Маргарита“ бе последна проверка преди първото световно младежко първенство в Москва от 19 до 21 юли. Състезанието във Варна е по същия формат като в руската столица, а зрителите в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна аплодираха българските момичета, които впечатлиха с отлична подготовка, оригинални композиции и технически умения. Ева Брезалиева представи композицията си с въже, Катрин Цонева с топка, Стилиана Николова с бухалки, а Валерия Ватова с лента. Оценките им формираха индивидуалния отборен многобой, в който българките заеха второ място. Първи са момичетата от Израел, а бронза взеха германките. Тук се състезаваха 36 момичета от 16 държави.

Състезанието при ансамблите в многобоя при девойките спечелиха българските момичета в състав Жанина Георгиева, Яна Момчилова, Моника Заркова, Александра Кьосева, Маргарита Василева и Карина Димитрова, които изпревариха ансамблите на Германия и Грузия.

Днес надпреварата продължава индивидуално и ансамблово с участието на гимнастички от 23 държави. Състезанието е паралелно в клубния турнир и в турнира по ФИГ, който ще излъчи призьорките в шампионата на отделните уреди.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *