Партньор на Проватон
 Марешки замисля “Шоуто на Веско”

Марешки замисля “Шоуто на Веско”

Сподели в

Замислям се да направя свое шоу. Все още обмислям дали да се казва “Шоуто на Веско” или “Шоуто на Марешки”. Това заяви зам.-председателят на НС и лидер на “Воля” Веселин Марешки пред БНТ, цитиран от news.bg. По думите му имал интерес в часовия диапазон от 22:30 до 23:30.

“Интересен ми е медийният бизнес и ако успея да намеря добър екип, бих се захванал с всяко предизвикателство”, подчерта Марешки. За партийните субсидии лидерът на Воля заяви, че след като политическата класа се е захванала с тях, трябва да помисли и за първия въпрос в референдума – мажоритарните избори.

Изборите трябва да бъдат мажоритарни, категоричен е Веселин Марешки.  По думите му дори инициаторите на референдума не смеят да говорят за мажоритарните избори. В тази връзка той отбеляза, че това не означава непременно, че ГЕРБ ще спечели, защото всичко зависи от порочността на системата.

Според с решението партийната субсидия да бъде 1 лв. се изсветлява финансирането на партиите от различни фирми, тъй като до този момент пари са се давали под масата или в куфарчета. “Всяка фирма, която дарява на партия ще може да бъде проверявана”, посочи лидерът на Воля.

На въпрос дали, ако президентът наложи вето на субсидиите от Воля ще го подкрепят, той поясни, че не вярва президентът да се противопостави на волята на гражданите, но ако го направи ще срещне отпор от партия Воля. Според него основният проблем не са надвзетите пари от партиите, а по-скоро разпределението на гласовете, които са дадени за други формации. Марешки потвърди и, че вчера са върнали надвзетите пари.

По отношение на това дали е възможно той да се кандидатира за кмет на София, лидерът на Воля подчерта, че до сега пътят му вървял нагоре и не иска да прави стъпка надолу. “Зам.-председател на Народното събрание е сред първите 4 позиции в държавата, а кмет на София за мен ще е стъпка надолу”, поясни той.

Според него единственият шанс Мая Манолова да стане кмет е по начина, по който е станала омбудсман. “Трябва да се договори с Бойко Борисов и да бъде негов кандидат”, смята Марешки. Той отбеляза още, че Фандъкова има силите за още един мандат като кмет на София, тъй като е издигната от най-голямата политическа партия в страната.

По повод закупуването на изтребителите Марешки заяви, че не 1 млрд. лв., а 2 милиарда са скрити в тази сделка. По думите му сделката ще е я има и то максимално висока цена. Това обаче според него обрича държавата на нищета и безвремие.

“Само с част от тези пари лекарствата на българите могат да станат безплатни”, категоричен е той. В таз връзка той запита, дали ако някой няма какво да яде, ще иска да си купи най-скъпата система. Той е на мнение, че приоритети на народа стоят на първо място.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *