Партньор на Проватон
 Енджи Касабие: Всяка година се отказвайте от нещо вредно и добавяйте нещо полезно!

Енджи Касабие: Всяка година се отказвайте от нещо вредно и добавяйте нещо полезно!

Сподели в

Как да запазим красотата и да не позволяваме на промените, които настъпват с годините, да ни разочароват, при това напълно здравословно – съветва ни популярният диетолог и специалист по хранене Енджи Касабие

Какво означава красотата днес?

Красотата за мен е от особена важност! За да се постигне, трябва да се полагат много грижи – външно и отвътре. Красивата жена е харизматична, положителна, усмихната, добра, с голямо сърце и излъчва предимно любов. За да изглежда още по-добре с всяка изминала година, съответно трябва постепенно да се отказва от нещо вредно и да добавя нещо качествено към живота си. За мен тайната се крие в това да даваш максимално качество на организма.

Какъв е вашият начин на живот, благодарение на който поддържате външния си вид?

Ежедневието ми е натоварено и често ми се налага да пътувам. Но никога не забравям едно: любимия ми TriCollagen Peptide! Мога да забравя важен тоалет, но TriCollagen Peptide никога! Няма как да не съм му фен – микс от висококачествен шведски колаген и хиалурон, отлично хидратира, ревитализира и обновява кожата, заздравява ноктите, прави косата здрава и плътна. Кожата ми е толкова нежна и хидратирана, дори усещам, че нямам нужда от крем. Колагенът играе основна роля в поддържането на здрава коса, кожа и нокти. TriCollagen Peptide съдържа богата гама от витамини и минерали, билкови екстракти и т.н. По принцип се приема не повече от три пъти в годината, но аз поне 9 месеца го пия! Важни са ми и моите добавки – приемам ги за поддържане на фигурата си. Това ми помага да се въздържам от големи количества сладко и подобрява храносмилането.

Има ли идеална възраст или сезон за приемането на течен колаген?

Първите бръчки и намалена еластичност на кожата могат да се появят още на 20 години. Тогава количеството колаген в тялото започва да намалява. В сравнение с 18-годишната жена, тази на 25 има 1.5% по-малко колаген, а до 30-ия рожден ден дори и 15% по-малко от най-важните протеини, които съставляват човешкото тяло. Тези фактори причиняват бръчки, загуба на тонус и еластичност, проблеми с костите и ставите. Жените често изпитват дискомфорт и развиват комплекси. Когато производството на колаген се забави по някаква причина (сред най-обичайните са стресът и възрастта), се появяват и първите издайнически признаци на стареене, които никой не харесва. Приемането на колаген през цялата година за мен е изключително важно.

Трябва ли да превърнем течния колаген в задължителна част от здравословния ни начин на живот?

Не можем без колаген. Въпросът е да изберем най-подходящия! И не защото той е тайната на младостта и божествената гъвкавост, а защото ни носи здраве и баланс. Колагенът е лепилото, което държи всичко заедно. Той е най-важният градивен елемент на тялото и представлява около 30% от протеините в него. Най-голямото предимство на TriCollagen Peptide e пептидната му форма – хидролизирани колагенови пептиди, които се абсорбират значително по-бързо и лесно в кръвта, проникват и остават в дермата и предизвикват производството на колаген в кожата. Хидролизираният колаген е обработена форма на колаген, която се получава, когато колагенните влакна се раздробяват на малки колагенни вериги, известни също като колагенни пептиди, чрез процес, известен като хидролиза. Ако търсите добавка с колаген, която работи за вашата кожа, коса и нокти, потърсете такава, която съдържа хидролизиран колаген тип 1 и 3 с висока бионаличност – за мен това е TriCollagen Peptide. Разработена е от шведски фармацевти и е без аналог на пазара, като носи перфектен баланс и концентрация на внимателно подбрани съставки. И гарантира ефективни резултати. Рибният колаген, който е сред най-важните белтъци за човешкото тяло, се грижи за безупречното състояние на кожата, за лъскавата и здрава коса и за перфектните нокти. Всичко това (10 000 мг колаген, хиалурон и витамини) е удобно побрано в кокетна бяла минибутилка (25 мл) с шикозен златист надпис – перфектното допълнение за всяка дизайнерска дамска чанта.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *