Ути Бъчваров с кулинарно шоу на входа на Морската градина
Истински празник за малки и големи – това обещава пазарът на продукти на родни производители и съпътстващата ги кулинарна шоу програма с водещ Ути Бъчваров в подкрепа на българското биоземеделие. Събитието се провежда под патронажа на Министерство на земеделието, храните и горите. На 6 юли, от 10:00 часа, на входа на Морската градина във Варна, жители и гости на града ще могат да се насладят на богато многообразие от био продукти, произведени у нас и подпомагани по Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Десетки производители ще предложат своята здравословна, вкусна и разнообразна органична храна. Посетителите ще могат да опитат пресни сезонни плодове и зеленчуци, плодови оцети, пчелен мед, плодови млека и кефир, вина и много други.
В 11:00 ч. започва и уникалната кулинарна шоу програма на Ути Бъчваров, който ще демонстрира предимствата на родните биопродукти. На място ще приготвят миди с бяло вино и девисил (лющян). Вкусното блюдо включва био ориз, пресен лук, копър и домати, изцяло с органичен произход. Мидите с бяло вино ще бъдат сготвени с помощта на най-големия тиган в България. Уредът е с диаметър почти 2 м. Изработен е от предницата на локомотив, произведен 1907 г. Тиганът събира около 1 000 порции. След като бъдат приготвени, всеки присъстващ ще може да вкуси от мидите с бяло вино.