Партньор на Проватон
 Собственици на имоти в Морската градина: „Зелените” яхнаха трагедията с прегазеното дете

Собственици на имоти в Морската градина: „Зелените” яхнаха трагедията с прегазеното дете

Сподели в

До този паркинг се стига не по алеи, а по улици от четвърти клас, каза председателят на сдружението на собственици на имоти в местността Салтанат

Организации, наричащи себе си зелени, яхнаха трагедията на едно семейство, преследвайки своите имагинерни и неясни интереси. Това заяви пред Дарик председателят на сдружението на собственици на имоти в местността Салтанат Кирил Киров по повод прегазеното дете на паркинг в Морската градина.

Според него, няма да се стигне до въвеждането на пълна забрана за движението на автомобили в парка, въпреки че подобно решение беше взето от Комисията по безопасност на движението към Община Варна.

„Най-искрени съболезнования към семейството на трагично загиналото дете. Този инцидент се случва на узаконен паркинг и би могъл да се случи на всеки един паркинг. Какво правим в случая – затваряме всеки паркинг, на който има инцидент? До този паркинг се стига не по алеи, а по улици от четвърти клас. Има влезли в сила три решения на Върховния съд, които са окончателни и не подлежат на обжалване”.

Сегашният режим на движение в местността Салтанат трябва да се запази, смята Кирил Киров. Той и други представители на сдружението ще имат среща в общинската администрация на 5 юли.

„Всички членове на сдружението категорично подкрепяме действията на общинската администрация и на кмета Иван Портних, които въведоха сегашното работещо статукво.

През тези четири години много рязко намаляха случайно движещите се автомобили и паркиращите в зелени площи. Общинска полиция си извършва стриктно своите задължения и насочва към общинския паркинг до „Пикадили парк” всеки, който няма никаква работа в Салтанат.

Свободен достъп до местността, която започва след Шокъровия канал и в която 80 % от имотите са частни, имат всички живущи и клиентите на заведенията и спортните площадки, пред които има узаконени паркинги”.

По думите на Киров, в сдружението членуват около 300 собственици на имоти, които имат не повече от 50 автомобила.

„Убеден съм, че ние сме най-внимателните шофьори в Салтанат, защото сме се ангажирали пред кмета и общинската администрация, че ще помагаме за спазването на обществения ред”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *