Партньор на Проватон
 Родители от Варна на автопоход срещу Стратегията за детето

Родители от Варна на автопоход срещу Стратегията за детето

Сподели в

Шествието ще стартира в 18.30 часа от бившата циркова площадка (бул. „Сливница” 181) и ще продължи по улиците на града до 20.30 часа

Поредният протест срещу Стратегията за детето 2019-2030 във Варна ще е под формата на автопоход, пише Дарик. Шествието ще стартира в 18.30 часа от бившата циркова площадка (бул. „Сливница” 181) и ще продължи по улиците на града до 20.30 часа, информират организаторите – родителска гражданска инициатива срещу Стратегията за детето и цялостната политика на държавата в сферата на закрилата на детето и образованието

Подобни автошествия ще има в над 10 града на страната, сред които София, Бургас, Благоевград, Велико Търново, Кърджали, Ямбол, Пазарджик, Плевен, Левски, Кюстендил и Сандански.

По-рано днес, в 11.30 часа, представители на гражданската инициатива ще се срещнат с депутати в Народното събрание. Разговорите ще са свързани с последните законови промени, касаещи децата и семейството. Сред тя са Законът на Закрила на детето, Семейният кодекс, новият Закон за социалните услуги и др.

Въпреки че не е обявено, протестиращите възнамеряват да минат по булевардите „Христо Смирненски” и „Владислав Варненчик”, след което да минат покрай Катедралата и да поемат по бул.”Мария Луиза” и “Сливница”.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *