Партньор на Проватон
 Кметът Иван Портних участва в работна среща за стимулиране на организирания туризъм

Кметът Иван Портних участва в работна среща за стимулиране на организирания туризъм

Сподели в

Кметът на Варна Иван Портних участва в работна среща за представяне на проучване и разработени модели за подкрепа на организирания туризъм, чрез който да бъде увеличен притокът на още туристи за дестинация България. Срещата бе инициирана от министъра на туризма Николина Ангелкова, а в нея се включи и кметът на Бургас Димитър Николов. Приемането на подобни мерки би имало ключово значение за гарантиране на стабилен туристопоток в среда на изключителна конкуренция в региона и силна пазарна динамика, заяви министърът. От компанията „Ърнст  енд Янг“, която разработва модела по инициативата на министерството, представиха анализ за очакваните резултати от прилагането на такива мерки в партньорство с местната власт.

 

Разработени са няколко варианта, но и най-консервативният модел показва отличен ефект от мерките за стимулиране на организирания туризъм. Пилотният проект е подготвен след проучване на опита на конкурентни на България туристически държави, стана ясно на срещата.

 

Мерките ще бъдат представени в края на август, идеята е пилотният проект да задейства първо по Черноморието, а след това обхватът му да се разшири, каза министър Ангелкова. Кметовете на Варна и Бургас заявиха подкрепа за инициативата, тъй като туризмът е изключително важен за развитието на морските общини.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *