Партньор на Проватон
 Безплатни изненади ще радват жителите и гостите на Варна през юли

Безплатни изненади ще радват жителите и гостите на Варна през юли

Сподели в

Безплатни тренировки ще радват жителите и гостите на града през юли, по повод Варна – Европейски град на спорта. Те ще се случат на уникалния арт фестивал “Сръчко”, който ще се проведе от 5-и до 18 юли в Приморския парк във Варна – между Морското казино и сцена “Раковина”.

Една от безплатните изненади ще се проведе на 6 юли от 9 часа. Това е йога нидра (нидра на санскрит означава спане) с концерт тибетски звънкови купи.

Друга е дискотренировка – забавление с ефект на отслабване, съвместно с клуб “Kangoo Nova”. Забавните и интензивни аеробни тренировки ще се проведат напълно безплатно на 12-и и 13 юли на феста. Положителното е, че при тях се изгарят 25% повече калории. Тренировките, със специалните пружиниращи обувки, на батутен принцип, ще са с продължителност 45 минути.

На “Сръчко” ще има и безплатни тренировки по зумба – на 6-и и 7 юли юли от 19 часа.

На 13 юли на фестивала ще има безплатна тренировка по пилатес. Началото й е от 10 часа.

На 6 юли от 18.30 часа ще има безплатен концерт на “Тутурутка.

Треньорите са международно сертифицирани инструктори, преминали специализирани обучения извън България. След всяка тренировка те ще са на разположение на всеки желаещ за безплатна консултация по всички въпроси свързани със спорта.

На 12 юли от 20 часа ще се проведат безплатни народни танци и демонстрации, съвместно с Kremena Dance Center.

Арт фестивалът “Сръчко” е предимно насочен към активно живеещите хора. На него ще участват над 100 майстори на ръчно произведени изделия, като всеки един от тях произвежда на място излаганите продукти или обяснява как се изработват, тъй като за някой изделия (примерно стъклените се налага употребата на пещи и няма как да се произведат на място), така всички посетители на фестивала могат да се запознаят с дадения занаят на майстора.

На фестивала са организирани работилнички от майсторите: за изработка на сапун, работилничка за хвърчила, работилничка за рисуване с къна, работилничка за декупаж, работилничка за плъстене с вълна, работилничка за изработка на бижута, работилничка за изработка на грънци, работилничка за изработка на изделия от дърво и още много други.

През целия период на фестивала ще има и специално обособен детски кът, където специалисти ще рисуват с децата.

На “Сръчко” ще има и обучение за деца по Scrach от Варненски свободен университет, Катедра “Информатика” (06.07, 07.07, 13.07, 14.07).

На фестивала също ще се изнесе и презентация за Емоционалната интелигентност при децата. Специалисти ще са на разположение на всички желаещи за консултации.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *