Партньор на Проватон
 “Танцови маршрути” – нов фестивал за съвременен танц във Варна

“Танцови маршрути” – нов фестивал за съвременен танц във Варна

Сподели в

Първото издание на фестивала за съвременен танц “Танцови маршрути”, създаден от Варна Денс Театър, ще се проведе от 5 до 8 юли 2019 г. Мисията на фестивала е да бъде споделян чуждестранният опит на успешни артисти, тръгнали от Варна. Гости на първото издание са Денислав Кънев (преподавател), Надя Димокова (преподавател) и Ивета Маринова (теоретик).

Четиридневното събитие ще се състои от три части. Ще започне с въведение в историята и теорията на съвременното танцово изкуство. В рамките на кратка лекция ще бъдат обсъдени ключови понятия и термини. Лекцията ще бъде последвана от обсъждане, по време на което нашите гости ще могат да разкажат и за своя личен опит в България и чужбина.

На втория и третия ден нашите гости ще проведат танцови класове, водени от квалифицирани специалисти и отворени за всички желаещи, навършили 12 г. Участниците ще се запознаят с нови танцови техники, ще се научат да импровизират и ще бъдат съпровождани от хора, работили с някои от най-добрите хореографи в света.

Фестивалът ще завърши с прожекция на документалния филм Dancing Dreams („Танцови мечтания“) на режисьора Анна Линсел, показващ работата на Пина Бауш – един от най-ярките представители на жанра Tanztheater.

“Танцови маршрути” е реализиран с финансовата подкрепа на Фонд “Култура” на Община Варна, Национален фонд “Култура” и със съдействието на Гьоте институт – България.

Програма на фестивала

5 юли (15:30) – Социална чайна (ул. «Преслав» №53) – Лекция и дискусия: «Съвременният танц: поява и развитие»

6–7 юли (13:00) – ИУ (ВИНС) Спортен комплекс (ул. «Добри Чинтулов») – Танцови работилници: синтезирани техники и методи за импровизация

8 юли (19:00) – Contemporary Space (ул. «Марко Балабанов)» №23 – Филм: «Танцови мечтания» (немски език, английски субтитри)

За повече информация и записвания тук.

tanc

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *