Партньор на Проватон
 Безплатен очен преглед за деца и възрастни във Варна

Безплатен очен преглед за деца и възрастни във Варна

Сподели в

Лайънс клуб Варна съвместно с Очна клинника “Света Петка“ организира профилактичните прегледи

Най-честите очни заболявания в ранната детска възраст са страбизмите (кривогледството), амблиопията (мързеливото око) и рефракционните отклонения (далекогледство, късогледство и астигматизъм). Наличието по-голям диоптър от нормата за възрастта, разликата в диоптрите на двете очи, кривенето на очите са предпоставка за развитие на мързеливо око.

aparatЛечението е възможно само във възрастта до 7 години. Ефективното лечение изисква ранно откриване на съответните отклонения. Това прави особено важна профилактиката на детското зрение. Лайънс центърът /бул.“8-ми Приморски полк” 67 A/ отвори врати, като поднови детският очен скрининг.

rezultatЦентърът разполага с апарат за безконтактно oпределяне на диоптрите и отклонението в очните оси. Изследването позволява селекция на тези деца, които се нуждаят от по-подробен очен преглед. Скринигът е подходящ за ранната възраст от 0 до 6 години. Очната скрининг програма на лайънс центъра се осъществява с подкрепата на д-р Даниела Митова и Очна клиника „Света Петка“ и д-р Светла Николова. Центърът ще работи вторник и четвъртък от 10 до 14 часа. Записвания на тел. 0885050750.

Лайънс клуб Варна съвместно с Очна клинника “Света Петка“ организира профилактични прегледи за възрастни. Целта е ранна диагностика на често срещана патология като глаукома, възрастова дегенерация на макулата, диабетна ретинопатия и други. Прегледите ще се провеждат в оптика „Света Петка“ на бул. Сливница 40 (зад Общината) всяка събота от 10 до 14 ч. В продължение на 6 месеца. Записвания на тел. 0899915370.

dobrovoci

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *