Партньор на Проватон
 8 начина да бъдете по-привлекателни

8 начина да бъдете по-привлекателни

Сподели в

Привлекателността има много различни смисли в социален, интимен и професионален план. Можете да сте привлекателни за противоположния пол, но може да имате способността да събирате и съмишленици около себе си, с които да осъществявате професионалните си планове. Можете да сте добри оратори, да сте чаровни, да привличате с усмивката си или да имате незаменимо чувство за хумор, което кара всички около вас спонтанно да се смеят.

Това са все качества на привлекателните личности без това да означава задължително, че сте секси или красиви като супермодели. Привлекателността е дарба, която надхвърля естетичното. Тя е способност да карате хората сами да искат да общуват с вас, да са в социалния ви кръг.

Ако не ви идва отвътре да сте така привлекателни, колкото ви се иска, вижте какво трябва да направите, за да успеете.

Смейте се по-често

Приветливата усмивка и непринуденият искрен смях привличат другите. Това е природен механизъм за демонстриране на добронамереност. Усмихващите се и позитивни хора винаги имат по-широк социален кръг около себе си, а и в работата си са по-харесвани от другите.

Носете ярки цветове

Цветовете предизвикват подсъзнателни асоциации на страст, секс, креативност, чар, приветливост. Използвайте ги, за да привличате хора към себе си.

Не се правете на недостъпни

Теориите за недостъпността и нарастващият интерес към вас от отсрещната страна невинаги са верни. Зависи по какъв начин и до каква степен ги прилагате. Ако сте твърде дръпнати, не очаквайте някой да продължи да проявява интерес дълго към вас.

Говорете с по-тънък глас, ако сте жена, и с по-басов, ако сте мъж

Проучване на британски учени доказва, че мъжете с по-нисък глас и респективно жените с по-висок регистър на тембъра са по-привлекателни за противоположния пол. Учените предполагат, че мъжете възприемат дамите с тънко гласче като по-малки по размери от тях и мозъкът им инстинктивно ги кара да превключат на режим закрила и покровителство. Обратното – жените по инстинкт търсят едри мъже, които да ги закрилят и които да са здрави и силни. Това издава дебелият плътен глас.

Чувство за хумор

Смехът е много важен в общуването. Няма значение дали комуникацията е формална или в свободното време – важно е между сериозните теми да се вмъква и смехът. Този подход винаги разчупва обстановката и сближава.

Вземете си куче

Животните са моментален повод за разговори. Винаги можете да се заговорите с някого за кучето си, дори той да не е стопанин на домашен любимец. Повечето хора обичат животните и проявяват интерес към тях, респективно към вас като собственик.

Бъдете любезни

Приветливите личности са по-предпочитани за общуване по простата причина, че то протича далеч по-лесно, отколкото с някого, който е враждебен и не желае да говори и споделя.

Не носете прекалено много грим

Умереността във всяко отношение е добра стратегия – в грима, в облеклото, в поведението, в общуването. Заложете на доближаващия се до натуралното грим и няма да сгрешите.

Прочети още на: https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *