Партньор на Проватон
 Най-дългият акварел рисуват във Варна

Най-дългият акварел рисуват във Варна

Сподели в

Световни майстори на акварела представят свои творби на Второто Международно триенале “Духът на акварела”, който се открива тази вечер в Градската художествена галерия във Варна. Началото е от 17 ч.

 

Всеки ден в галерията ще има демонстрации на виртуози от 5 континента, рисуване на открито и същевременно ще създадат най-дългия акварел.

Жури от най-значимите имена в жанра селектира творбите на художници от 62 страни за участие в експозицията в Градската художествена галерия на Варна.

Световният форум се организира от Фондация „Международно акварелно общество – България“.

В дните от 1 до 5 юли 2019 г. почитателите на акварела ще имат възможността да видят случването на водната цветна магия на живо. Изявени майстори ще демонстрират как се създават техните творби пред очите на публиката. Демонстрации ще има от 2-ри до 4-ти юли от 10 до 16.30 ч. в мансардата на Градската художествена галерия.

 

Акцент във фестивала е създаването на най-дългия акварел – на 4 юли, четвъртък, 20 художници от цял свят ще го нарисуват в „Морско казино“ от 14.30 до 17.30 ч.

Градът и Морската градина ще се изпъстрят с художници, които ще рисуват на открито на 5 юли. В късния петъчен следобед те ще покажат творбите си, вдъхновени от морето.

 

В експозиция в художествената галерия ще могат да се видят над 380 творби от цял свят. Сред тях са акварели на артистите от самото жури и избраните творби на автори. В дните на фестивалната програма ще бъдат открити и няколко съпътстващи изложби.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *