Партньор на Проватон
 Сексът веднъж седмично е достатъчен за …

Сексът веднъж седмично е достатъчен за …

Сподели в

Сексът веднъж седмично е достатъчен за щастливото съжителство на женени или дълго обвързани хетеросексуални двойки, твърди ново американско проучване. Откритията се основават на анкетно допитване сред 30 000 американци.

Въпреки че по-честият секс се свързва с по-голямо щастие, тази връзка спира да бъде толкова значителна при честота над веднъж седмично, по думите на главния изследовател Ейми Муйз, социален психолог от Университета в Торонто-Мисисауга.

„Нашите открития предполагат, че е важно да поддържаме интимна връзка с партньора си, но не е нужно да правим секс всеки ден, за да я запазим,” допълва Муйз.

Изследователите отбелязват, че проучването не цели да търси причина и следствие, и не може да се каже дали щастливата връзка води до секс веднъж седмично, или обратното. Също така е важно, че анкетираните са единствено хора в романтична връзка.

„Всъщност няма връзка между честотата на сексуалните контакти и благоденствието при хора, които не са във връзка,” допълва Муйз.

Резултатите са устойчиви независимо от пола на участниците, възрастовата им група или продължителността на отношенията с партньора – от месеци до десетилетия, пише dariknews.bg. Според Муйз, двойките трябва да обсъждат дали сексуалните им нужди са задоволени, вместо просто да настояват за повече секс.

„Важно е да поддържаш интимна връзка с партньора си, без да има излишен натиск да се прави секс възможно най-често”, допълва социалният психолог.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *