Партньор на Проватон
 След “рокадите” Нинова продължава обиколката в структурите. Стартира битката за листите, Весела Лечева поема БСП-Варна

След “рокадите” Нинова продължава обиколката в структурите. Стартира битката за листите, Весела Лечева поема БСП-Варна

Сподели в

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е мотивирана да извади от състава на Изпълнителното бюро на Националния съвет Валери Жаблянов заради доклада на конгреса.

Неучастието му в заседанието на ПАСЕ е повод, както и твърдението, че не е предупредил заместващите го проф. Анелия Клисарова и Явор Божанков да отидат, защото е възпрепятстван.

След “рокадите” в Бюрото Корнелия Нинова ще продължи обиколката в структурите, тъй като ще стартира битката кой да реди листите. Националното ръководство винаги ги одобрява, но този път в някои структури ще се намеси още в реденето, коментира член на Националния съвет на БСП.

Включването на Весела Лечева в ИБ на НС може да се окаже дори по-ярък знак от изваждането на Валери Жаблянов заради “корпоративната съставляваща” и финансовият ресурс – не само за Варна заради х-л “Черно море”, казиното и организационни препратки.

Весела Лечева на практика ще поеме БСП-Варна като “супервайзер” и ще бъде ключова фигура в кампанията, твърди източник от НС на БСП. Според него това ще е ход на Корнелия Нинова да изманеврира между лобитата и натиска да бъде сменен Борислав Гуцанов преди изборите заради реденето на листата.

“Нинова се мотивира пред своите, че няма време за процедура по отстраняване и трябва да се работи за изборите, а и на Гуцанов му изтича мандатът”, коментира източникът от НС на БСП.

bgsniper.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *