Партньор на Проватон
 Защо мъжете заспиват след секс?

Защо мъжете заспиват след секс?

Сподели в

Въпреки че повечето жени се сърдят на мъжете, че заспиват след секс, докато те искат прегръдки и още малко нежност, това поведение си е в природата на мъжа и има научно обяснение за него. На първо място е важно да се подчертае, че заспиването на мъжа веднага след секс в никакъв случай не е признак, че нещо във връзката куца, пише lifestyle.bg. И няма нужда от цупене и драматизиране.

Основната причина зa почти моменталното пренасяне в страната на сънищата е, че биохимията в организма на мъжа се променя сериозно веднага след оргазъм. В основната на тази промяна е отделянето на хормона пролактин, който създава усещане за голяма умора.

Няма как да пропуснем и общовалидното мнение, че мъжете изразходват повече енергия по време на секс. Ако те сa по-активните по време на половия акт, гликогенът в мускулите също се изчерпва, което води до моментална умора. И тъй като мъжете имат повече мускулна маса от жените, умората е по-осезаема и те просто ѝ се отдават.

Има и друго мнение, което е малко по-далеч от научните изследвания и резултати. Според него с оргазма мъжът изхвърля енергията си извън тялото, а при жената той е вътрешна експлозия на енергия, пише Reader’s Digest.

За разлика от мъжете, жените невинаги достигат до оргазъм при секс. Затова и е много по-вероятно на тях да им се останала сила за още демонстриране на чувства. Освен това, жените обичат да обработват емоциите и преживяванията си и искат да ги запазят за по-дълго.

Въпреки че заспиването веднага след секс не е признак за проблеми във връзката, малко допълнителна интимност след същинския акт има способността да подсили привързаността. За да постигнете този ефект, може да изпробвате няколко трика.

Ако правите секс преди да сте закусвали/вечеряли/обядвали, шансът за заспиване се намалява заради глада, който ще иска първо да го заситим, а след това да си набавим и необходимия сън.

Сексът много късно вечерта също е предпоставка за моментално заспиване след края на забавленията. Затова не е добра идея да чакате да ви се приспи, да си легнете и след това да се позабавлявате мързеливата преди да се отпуснете блажено в сън.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *