Партньор на Проватон
 Кръщават улица в “Младост” на загинал варненски рали шампион

Кръщават улица в “Младост” на загинал варненски рали шампион

Сподели в

Четири години след трагичната смърт на Тодор Славов по предложение на кмета на район “Младост” Христо Христов бившата улица “Безименна” вече носи името на варненския шампион.

 

На 28 юни се навършват четири години от смъртта на варненския шампион Тодор Славов , който загина в тежка катастрофа на рали „Твърдица”.

 

В памет на най-успешния български рали пилот, през 2016 година по предложение на кмета на район “Младост” Христо Христов и с решение на Общински съвет – Варна, беше именувана улица в Западна промишлена зона (позната като бивша ул.”Безименна”).

Днес бяха монтирани четири табели с името улица “Тодор Славов”, съобщават от общинската администрация на района.

 

“Нова Варна” припомня че варненският рали състезател загуби живота си в трагична катастрофа на утрешния ден преди четири години. 31-годишният варненец Тодор Славов загина при тежката катастрофа на Рали “Твърдица-Елена 2015”.

Наложи се екип на Гражданска защита да реже автомобила, за да извади Славов и навигатора му Петър Илиев, който се размина без опасност за живота. Колата Фиат Пунто S2000 беше смачкана до неузнаваемост. Катастрофата се случи на около 6 километра след Твърдица в посока Елена (след правата отсечка до блоковете на рудника).

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *