Партньор на Проватон
 387 книги са издадени във Варненско за година

Book stacking. Open book, hardback books on wooden table and pink background. Back to school. Copy space for text.

387 книги са издадени във Варненско за година

Сподели в

387 книги с годишен тираж 74 хиляди са издадени в област Варна през 2018 г. Миналата година са били издадени и 42 брошури с годишен тираж 15 хиляди и 7 регионални вестника с годишен тираж 766 хил. и еднократен тираж 5 хиляди. Това показват данни, предоставени на Националния статистически институт от Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий“. Основните показатели са в съответствие с методологическите изисквания на ЮНЕСКО.

В сравнение с предходната година през 2018 г. броят на издадените книги и брошури се увеличава със 70 (19.5%), а средният тираж е 207 броя и остава непроменен.

Област Варна е на четвърто място в страната по издадени книги и брошури с 4.4% относителен дял. Област София (столица) е на първо място с 67.0%, следвана от областите Пловдив и Велико Търново със съответно 8.3 и 4.8%.

Относителният дял на издаваните вестници в област Варна спрямо регионалните вестници общо за страната е 5.5%, а годишният тираж – 4.7% от тиража на всички регионални вестници. В сравнение с предходната година вестниците се увеличават с един, а тиражът им – с 210 хил., или 37.7%.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *