Партньор на Проватон
 Обезопасяват допълнително пешеходна пътека на бул. “Осми Приморски полк”

Обезопасяват допълнително пешеходна пътека на бул. “Осми Приморски полк”

Сподели в

Допълнително обезопасяване, но не и затваряне на пешеходната пътека на бул. “Осми Приморски полк” – между кръстовищата с бул. “Сливница” и бул. “Цар Освободител”, да бъдат взети от общината. Това реши Комисията по пътна безопасност на движението към Община Варна. Извънредното заседание бе свикано днес, след като в неделя водач на лек автомобил прегази две жени на пешеходната пътека. Досега, освен пътеката тип “зебра”, там бе поставена фигурка на дете, която обаче бе вандалски потрошена. Има и указателни знаци.

По решение на комисията там  ще бъде изградена изкуствена неравност на пътните платна, без бус лентите. На срещата бяха обсъждани редица варианти за обезопасяване на района, като против затваряне на пешеходно преминаване бяха представителите на велоклуб „Спартак” и „Варна диша”. Комисията взе решение да се премахнат възможностите за пешеходно преминаване на две места – на бул. „Цар Освободител” и ул. „Любен Каравелов” (над Икономическия университет), както и на бул. „Вл. Варненчик” – в района на бившия ресторант “Рощок”.

В Комисията по пътна безопасност участваха експерти от дирекциите „Инженерна инфраструктура и благоустрояване”, „Управление на сигурността и контрол по обществения ред”, „Образование и младежки дейности” към Община Варна, представители на сектор „КАТ – Пътна полиция”, „Областно пътно управление”, „Градски транспорт”, общинската фирма, която отговаря за светофарните уредби „Тасруд”, от „Елит – Пътна сигнализация”, както и от неправителствените организации „Карай умно, искам живот”, Международната асоциация на пострадали при пътно-транспортни произшествия, велоклуб „Спартак” и „Варна диша” и др.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *