Партньор на Проватон
 Здравният министър във Варна: От 1 юли заплатите в болниците скачат с между 150 и 250 лв (ВИДЕО)

Здравният министър във Варна: От 1 юли заплатите в болниците скачат с между 150 и 250 лв (ВИДЕО)

Сподели в

Кирил Ананиев обяви след посещението си във варненската МБАЛ “Света Анна ”  новата методика за разходите за персонал в деветте областни болници в страната

Обиколката на министъра на здравеопазването в областните болници продължава. Днес в МБАЛ „Света Анна”, Варна, Кирил Ананиев разговаря с директорите на областните лечебни заведения от Варна, Шумен, Добрич, Силистра, Разград и Търговище.

На вчерашната среща в УМБАЛ Бургас министърът на здравеопазването и заместник-министър Начева представиха Методиката за формиране на разходите за персонал пред представители на областните болници в Бургас, Ямбол, Сливен и Стара Загора.

Най-проблемни сред изброените здравни заведения са болниците в Шумен и Ямбол, обяви във Варна Кирил Ананиев.

Увеличаването на заплатите от 1 юли в областните болници ще бъде между 10 и 15%,тъй като те имат по-голям капацитет и по-добро усвояване по линия на НЗОК.  Здравният министър посочи, че това ще гарантира нормалното функциониране на системата на здравеопазването в тези болници, както и обслужването на пациентите в тези региони. Между 150 и 250 лве прогнозният скок на заплатите в общинските болници, обясни още Ананиев.

Как ще се формират увеличенията на заплатите в общинските болници и ще останат ли доволни протестиращите медицински сестри, вижте във видеото :

Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *