Партньор на Проватон
 Проектът на варненски студент “Къщички за книги” с две награди

Проектът на варненски студент “Къщички за книги” с две награди

Сподели в

Проектът “Свободни Библиотеки – Къщички за книги” на студента на Варненски свободен университет Сали Светославов получи наградата “Носители на просвета“ в категория “Те – носителите на просвета 2019“. Конкурсът се организира от Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС).

Церемонията за връчване на отличията се проведе преди ден в Националния студентски дом в София.

Националният конкурс “Носители на просвета” традиционно се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката. Конкурсът цели да събере, покаже и популяризира онези положителни събития, идеи, послания и личности в България, свързани с темите за развитието и по-доброто бъдеще на българската култура, образование и наука. Защото развитието на културата, образованието и науката са истинските носители на надеждата за по-доброто и устойчиво бъдеще на България и всички добри идеи и примери в тази насока следва да се отбелязват, отличават и насърчават.

Проектът се реализира с подкрепата на Студентския съвет на ВСУ и Варненски свободен университет.

В категория “Кратко есе” по актуален въпрос, свързан с темата на конкурса “Носители на просвета” бе отличен Олександр Ингор – студент в магистърската програма “Международна политика и сигурност“. Неговото есе ще влезе сред най-добрите материали, които ще бъдат издадени в сборник и разпространени сред българските университети.

Сребърен приз в 14-то издание на Херценовския студентски форум “Моята инициатива в образованието“.

Проектът на Студентски съвет на ВСУ “Черноризец Храбър“ – Свободни Библиотеки – Къщички за книги“ получи сребърния приз в 14-то издание на Херценовския студентски форум “Моята инициатива в образованието“ в Руския държавен педагогически университет “А. И. Херцен“ в Санкт-Петербург.

ВСУ “Черноризец Храбър“ участва в конкурса за социално значими проекти на Херценовския университет със студентския проект “Къщичка за книги“ на Сали

Светославов, III курс, специалност “Защита на националната сигурност“ и Александър Иванов , от специалност “Психология“.

Проектът бе отличен в направление “Сътрудничество между поколенията“ и е част от стремежа на Студентския съвет на университета за развитие на социално значими проекти. Във Варна вече са поставени осем къщички за книги в най-големите средни училища. Последната свободна библиотека ще отвори врати в навечерието на 24 май в сградата на театъра в Морската столица.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *