Партньор на Проватон
 Какво да правите, ако партньорът ви иска да си дадете почивка?

Какво да правите, ако партньорът ви иска да си дадете почивка?

Сподели в

„Имам нужда от време“ или „имам нужда да остана сам за известно време“. Много жени са чували тези думи от половинките си и то в моменти, в които връзките им са вървели чудесно, без проблеми и пререкания. Изведнъж обаче се появява дистанцираност и желание за отдръпване от партньора. Какво да правите?

Преди всичко поемете дълбоко дъх и не се отчайвайте. Не е задължително тази реакция да означава край на връзката, особено ако отношенията ви вървят добре до този момент. Нормално е да се чувствате объркани, отхвърлени и най-вече паникьосани, но се опитайте да се съсредоточите и да съберете мислите си, за да реагирате правилно.

Някои хора имат нужда да се отдръпнат и да помислят върху чувствата си, да подредят мислите си, ако попаднат в момент на съмнение, което не е задължително да е към връзката или към вас, а към тях самите.

Затова не бързайте да се отчайвате, а дайте нужното време на партньора си.

Кои са най-честите причини мъжете да се отдръпват от половинките си?

Може да съществува аспект от връзката ви, който да го кара да изпитва съмнение дали иска да остане с вас и да продължи.
Може да съществува аспект и от личността ви, който да го кара да поиска „почивка“ вместо директно да ви каже „довиждане“.
И в двата случая има шанс връзката ви да продължи и дори да стане още по-силна от преди. Ако искате това да се случи, не го притискайте, не правете истерии и не го карайте бързо да забрави защо се е влюбил във вас.

Овладейте чувствата си

В такъв момент на всяка жена би ѝ се приискало да се отдръпне, да се разплаче, да се развика в безсилието си, да започне да задава стотици въпроси и да обвинява половинката си в предателство. Това е напълно нормално, но тази реакция има обратния ефект върху мъжа.

Вместо това е наистина важно да си поемете дъх и да приемете неговото решение с разбиране. Ако се опитате да поговорите нормално за решението му без да го умолявате, без да го обърквате с паническо поведение и без да принизявате себе си в ситуацията, има голяма вероятност нещата да се подобрят.

Започнете да мислите за партньора си позитивно и неосъдително

В такива моменти естествената човешка реакция е да намразим партньора си, да се съмняваме в неговата любов, да подозираме, че е намесена друга жена и в крайна сметка да започнат да изплуват само негативните му черти в съзнанието ни.

Знаейки тази често срещана реакция опитайте се да правите тъкмо обратното. Мислете за добрите черти на характера му, за онези части от тялото му, които харесвате, за хубавите моменти, които сте имали заедно и които бихте имали в бъдеще.

Направете този позитивен списък в главата си. Той ще ви помогне да преодолеете трудностите и да привлечете отново партньора си към себе си.

Напишете му писмо или съобщение

Без в никакъв случай да звучите отчаяно, назидателно или нападателно, напишете следните неща:

Кажете му, че уважавате неговата нужда да остане за известно време сам.
Споменете какви са чувствата ви от тази ситуация без излишен патос.
Кажете му, че ви е грижа за връзката ви и държите на нея, затова ще изчакате отговора му.
Напишете му, че ще уважите решението му без значение какво ще е то.
Уверете го, че ще се справите, независимо от всичко.
Постарайте се да подберете такива думи в писмото, с които да не го накарате да се чувства упрекван, притискан, контролиран, виновен или в риск да ви изгуби моментално. Дайте му времето и пространството, от което има нужда. Никой не е застрахован от изпадане в подобно състояние на духа в даден момент, дори вие. Не го забравяйте.

Прочети още на: https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *