Партньор на Проватон
 Кайли Дженър – повелителката на инстаграм

Кайли Дженър – повелителката на инстаграм

Сподели в

Най-малкото дете на мама Крис дженър стана най-младият милиардер в света

Богатството на Кайли Дженър достигна един милиард, оправдавайки прогнозата на списание Forbes от миналата година, че тя ще стане най-младият self-made милиардер в света, надминавайки дори Марк Зукърбърг, спечелил първия си милиард на 23 години. На 10 август т.г. Кайли ще навърши 22. И е живото доказателство, че когато си роден в щурото семейство Кардашиян, известно с това, че е известно, успехът ти е в кърпа вързан. Така че нека първо си припомним за фамилията като първоначален капитал.

Кардашиян са пет сестри с майка Крис и двама бащи – Робърт Кардашиян и Брус Дженър, който през 2015 г. се трансформира в жена на име Катлийн, създавайки преди това 6 деца в трите си брака. По принцип мъжете в това определяно като твърде досадно семейство Кардашиян са с второстепенни роли, видно и от слабата популярност на брата Роб от първия съпруг на вездесъщата майка. За него единствено не се твърди, че е милионер, каквито са до един останалите от клана Кардашиян.

Телевизията е първата ракета носител, на която се натоварва семейството по пътя към известността. Най-голямата сестра Ким, започнала кариерата си като придружителка на Парис Хилтън и Линдзи Лоън, става истинска „звезда“ през 2007 със секскасетата, записана с бившето й гадже, режисьорът Рей. Осем месеца по-късно цялото й семейство се сдобива с безумна популярност с риалитито „Keeping Up with the Kardashians“. И всеки един от неговите членове изважда своите лични бизнес дивиденти от тази известност.

Ким развива собствена линия грим и парфюми, но истински големи пари печели от мобилната игра „Ким Кардашиян: Холивуд“ – само за пет дни в банковата й сметка постъпват 1,6 млн. долара. В момента, омъжена за трети път за рапъра Кание Уест, с когото имат три деца, разполага с 350 млн. Клоуи води фитнес предаване и състоянието й се оценява на 40 млн. долара. Кортни е най-голямата от сестрите и съвсем не е най-богатата от тях – доходите й са само от шоуто „Keeping Up with the Kardashians“ – скромните 35 млн. Раждането на първото й дете от скандално приключилата й връзка със Скот Дистик е заснето и излъчено по телевизията и това явно й е достатъчно, защото го е спестила на другите си две отрочета.
Дженър по пътя на осребряването на известността  

Кендъл е по-голямата от дъщерите на Брус Дженър и Крис Кардашиян. Стартира кариера на модел заедно с Джиджи Хадид и Кара Делевин, стигайки до Victoria’s Sicret. Тя е на 12, а Кайли на 10, когато се снимат в „Keeping Up with the Kardashians“. Тогава още ходят на училище, а Кайли дори е отличничка и мажоретка. Няколко години по-късно обаче напускат и се дипломират като частни ученички – бизнесът не им оставя време за уроци. А междувременно получават по 100 хиляди долара, сключвайки договор за производство на лак за нокти. Всяка от тях прави своя собствена линия за дрехи, бижута, чанти и обувки.

Кайли е грозното пате в бляскавото семейство, чиито членове дават луди пари, за да подобряват непрекъснато визията си. Тя е комплексирана тийнейджърка с посредствена външност – от първите й снимки гледа едно обикновено момиче с грубовато лице, къс врат и тънки устни.
Първи целувки, първи милион

Когато Кайли става на 16, убеждава майка си, че трябва да уголеми устните си с помощта на филъри. По-късно в интервю признава, че момчето, с което се целува за първи път, я засегнало с думите: „Ти имаш отвратително тънки устни“. Набъбването им предизвика истински фурор в мрежата, дори се появи предизвикателство да уголемиш устните си, засмуквайки ги с бутилка или чаша, кръстено на Кайли. Самата тя дълго отричаше козметична намеса, но накрая си призна, че филърите са я отървали от най-големия й комплекс.

Преобразяването й, а също и историята за първата целувка, предизвикват широк резонанс, който тя тутакси оползотворява, като пуска линия червила и блясъци за устни „Kylie Lip“. Всичко се изкупува буквално за минути, след като е пуснато в продажба. Отделни бройки могат да бъдат купени в eBay за 1000 долара, въпреки че реалната им цена е 29. Kylie Cosmetics е новият голям играч на пазара. А едноличната му собственичка още през 2015 е достатъчно богата, за да си позволи имение в Калифорния за 2,7 млн. На 17 години тя прави публично достояние връзката си с рапъра Тайга, 8 години по-голям от нея. И продължава с корекциите – скулите, устните, гърдите, отново устните, стъпка по стъпка пред очите на своите
129 милиона последователи в инстаграм

„Тя лансира един съвсем нов модел за употреба на известността“ – отбелязва Forbes. Нищо специално не може да се види в постовете й, Кайли не злоупотребява и не засипва последователите си с реклами. Обяснението е просто: инстаграм за нея не е първостепенният, а второстепенен бизнес инструмент. На първо място е бюти империята й Kylie Cosmetics, управлявана от майка й Крис Кардашиян, която й носи основната печалба. Последователите й обаче предпочитат да гледат нея, а не козметичните продукти: постовете с нейни снимки събират средно от три до седем милиона харесвания, докато продуктите й – едва милион и половина, като се има предвид, че последователите й са около 129 милиона души. Като прибавим и 26,8 милиона в туитър (макар че това вероятно са едни и същи хора) – с такава огромна армия всичко е възможно. Нека другите да се страхуват! Преди време Кайли разстрои създателя на Snapchat, Еван Шпигел, сривайки акциите на компанията. „Вие ли вече не отваряте снапчат, или съм аз… Ах, това е толкова тъжно“ – написа Кайли в туитър и буквално за часове акциите на услугата тръгнаха надолу, губейки 7% – точно 1,5 милиарда.

Въпреки че не спестява почти нищо от личния си живот на своята публика, миналата година Кайли скри бременността си от Травис Скот, с когото има връзка. Така на 1 февруари 2018 успя да изненада последователите си с бебето Сторми Уебстър много повече, отколкото със стойността на чантите в гардероба си. Сега ги занимава с това, което прави, за да си върне формата отпреди бременността, по време на която е качила 20 кг.

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *