Партньор на Проватон
 Атина и Скопие впечатлени от анекса на Сидеров

Атина и Скопие впечатлени от анекса на Сидеров

Сподели в

Два дни след поисканата от лидера на АТАКА промяна в договора президентът Стево Пендаровски призна, че Гоце Делчев е българин

 

Гръцкият новинарски сайт euroobserver.gr се заинтригува от предложения от лидера на АТАКА в сряда анекс към Договора за добросъседство със Северна Македония.

 

Медията в южната ни съседка цитира основни акценти от предложенията на Сидеров, сред които и това, че Северна Македония трябва да се въздържа от присвояване на исторически събития и личности.

 

Euroobserver уточнява още, че чрез анекса на Скопие се забранява да правят „опити за присвояване” на владетелите от цар Крум до цар Иван Владислав, както и „всички исторически личности, свързани с националноосвободителната борба и борбата за обединяване на българския народ в пределите на Българската екзархия”.

 

Още по-интересното е, че гръцките журналисти си правят гаргара с колегите си, като пишат статията по македонски публикации, а не по български.

 

Не пропускат да отбележат и скопските притеснения от това, че ако Северна Македония не подпише анекса към Договора, то София може да го прекрати едностранно.

 

Междувременно два дни след като Сидеров внесе в парламента предложението за анекс към договора, северномакедонският президент Стево Пендаровски призна пред местна медия, че Гоце Делчев е българин.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *