Партньор на Проватон
 Успешни млади професионалисти вдъхновиха варненски младежи

Успешни млади професионалисти вдъхновиха варненски младежи

Сподели в

Успешни млади професионалисти вдъхновиха младежи във Варна по време на конференция „Жадни за знание: Пътят към успеха”. Събитието е част от третото издание на образователната програма Youth Empowered, организирана от Кока-Кола в България и Джуниър Ачийвмънт България. Морската столица бе домакин на първото от серия събития, насочени към подготовка на младежи за успешна кариерна реализация, които ще се проведат в рамките на инициативата през 2019 г.

Събитието стартира с панел „Бъдещето е в твоите ръце“, в който Николай Петканов, регионален мениджър на Българска агенция за малки и средни предприятия, и Александър Иванов, образователен директор на SoftUni Digital & SoftUni Creative, заредиха присъстващите младежи с ентусиазъм и съвети как да реализират мечтите си и идеите, в които силно вярват. Николай, визионер, творец и създател с над 25 години опит в сферата на предприемачеството, продажби, маркетинг и обучения за личностно развитие, сподели своя опит като основател и съосновател на 9 стартиращи компании. Александър започва професионалния си път, като вицепрезидент и лидер на локалния трейнинг екип на AIESEC Свищов, а след това развива уменията си и като координатор и лектор в 5 държави на международен Еразъм + проект, базиран на метода „обучение чрез преживяване”. Той фокусира вниманието на присъстващите към себепознанието и развитието на уменията в търсенето на собствения им личен път за постигане на успеха.

мая донева

След сериозните теми за постигане на успех, във втория панел Антоанет Пепе, популярен блогър и влогър, и Мая Донева, изпълнителен директор на „Карин дом“, посветиха младежите в тайните на креативността. Запазена марка на артистичните хора ли е креативността или е заложба на всеки от нас? Кога се появява творчеството? Какви са правилните въпроси за пробуждането му? Отговори на всички тези въпроси дадоха двете дами, вдъхновявайки участниците да развият своите умения и да развихрят въображението си за постигане на своите мечти.

За финал Спас Керимов от Printivo и Руско Русков от Chaos Group засилиха мотивацията на младежите с представяне на своите успешни стъпки в професионалното им израстване и споделиха с тях уроците, които са научили по пътя си към успеха. Спас, предприемач, учен, футурист, вдъхновен от изкуството, е създател и изпълнителен директор на Printivo, стартираща биотехнологична компания, занимаваща се с 3D-биопринтиране на човешки тъкани. Той е лекар, отличен с награди от много международни научни конгреси и форуми.

Следвайте страстта си и тя ще ви доведе до мечтите ви” – сподели с младежите мотото си Руско. В седми клас той се вдъхновява от анимация, която вижда по телевизията, и решава да се отдаде на изучаването на 3D визуализация. Започва да работи и да се реализира професионално още като ученик. Само няколко години след завършване на училище е главен 3D артист в Chaos Group, а скоро след това вече ръководи 3D екипа на компанията, която през 2017 г. печели технологичен Оскар за принос към киноиндустрията.

младежи

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *