Партньор на Проватон
 7 навика, които вредят на връзката

7 навика, които вредят на връзката

Сподели в

Желание за постоянен контрол, сравняване на партньора с други/бивши, напомняне на стари грешки… Това са само част от лошите навици, които могат да действат разрушително на любовта и връзката ни. Кои са останалите, излагащи на риск взаимоотношенията, вижте в следващите редове.

Често критикувате себе си

Дамите, имаме лошия навик да критикуваме себе си пред партньора своята физика. Знаете ли, че често несъвършенствата, които ние забелязваме, остават незабелязани за половинката или той ги е приел? Но когато постоянно ги „навираме“ в очите на любимия, рано или късно ще убедим и него да мисли така критично за нас. Това води след себе си други усложнения за връзката.

Вечно осъждане на другите, конфликтност

Рано или късно, личността на половинката или нашата бива разкрита, особено в някои ситуации. Колко често вие или той намирате конфликта, негативното в дадена ситуация, например пътувайки в трафик, поръчвайки в заведение и т. н. Постоянното създаване на напрежение от едната страна, може наистина да стане досадно за другата.

Перфектният партньор

Опитвате се да бъдете перфектни за партньора си? Това може да е разрушителен капан. Искате всичко да е идеално, винаги да сте позитивни… Но рано или късно вашата половинка може да се умори. Вие постоянно показвате най-добрата си страна, премълчавайки недоволствата, собствените си нужди. Научете се да изразявате своите емоции, добри и лоши, по подходящ начин. Да бъдеш себе си не значи да не си грижовен партньор.

Позовавате се единствено на собственото си мнение

Лош навик, който обикновено се среща при хора, които дълго време са били необвързани. Те са свикнали да се съобразяват само със себе си и собственото си мнение. Не забравяйте, че за да се поддържа балансът на връзката, от значение е мнението и на двата партньора.

Търсите лъжа и измама във всяко негово действие

Прекаленото подозрение може да накара партньора ви да се почувства уморен и гневен от връзката ви, защото липсва доверие от ваша страна. Има ли конкретна причина да се съмнявате често в лоялността на половинката си? Тогава помислете дали си заслужава да поддържате тези взаимоотношения, тъй като постоянното съмнение вреди и на вас самите.

Харчите повече, отколкото можете да си позволите

Финансовите въпроси са един от навиците, които могат да навредят на връзката ви. Ето защо е важно още в самото начало на връзката да уредите всички въпроси с парите, които ви вълнуват и да управлявате разумно заедно бюджета си.

Не говорите директно

Ако връзката ви се основава на намеци, това означава, че вие или вашият партньор не можете да изразявате открито своите мисли и желания. Не очаквайте половинката ви да разгадава винаги намеците ви. Бъдете открити и изисквайте и другата страна да е така с вас.

Прочети още на: https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *