Партньор на Проватон
 Германци, французи и англичани търсят имоти във Варна

Германци, французи и англичани търсят имоти във Варна

Сподели в

Ръст на чужденците, които търсят жилище във Варна и региона, отчетоха брокери по време на бизнес закуска в града. Данните показват, че на фона на отлива на руски граждани, нараства интересът на германци, французи и англичани, пожелали да придобият имот в морския град и околностите му. Агенциите за недвижими имоти във Варна и региона са категорични, че в момента се наблюдава рекорден ръст на запитвания от потенциални купувачи от Великобритания.

Все повече българи от София, Пловдив, Стара Загора и Русе също проявяват интерес към покупка на имот в морската столица и региона, а жилищата в курорта „Св. Константин и Елена“ все по-често се търсят за целогодишно ползване, коментираха още специалистите.

Брокери отбелязаха, че ръстът на сделките с имоти във Варна и региона продължава.  Търсят се предимно градски имоти, като в централните части на града и „Гръцката махала“ цените на жилищата стигат до 2000 евро на кв. м.  За сравнение в по-крайните квартали като „Младост“ и „Трошево“ сумите на апартаментите варират около 700 евро на кв. м. Купувачите предпочитат ново строителство и стават все по-взискателни, обясниха експертите.

Над 150 представители на бизнеса с недвижими имоти присъстваха на дискусията, организирана от Imoti.net. От Пощенска банка отбелязаха, че Варна е на второ място, след София, по брой отпуснати жилищни кредити в страната. Зам.- кметът на Варна Пейчо Пейчев представи стратегически проекти, които   общината развива. Сред тях са пречиствателната станция на Златни пясъци, изграждането на индустриално технологичен парк, регионална библиотека, два спортни комплекса и множество паркове в града.

Бизнес закуската в морския град е част от проекта „Годишни награди на Imoti.net”, който насърчава добрите практики в сектора.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *