Партньор на Проватон
 15% по-малко са туристите във Варненско

15% по-малко са туристите във Варненско

Сподели в

15% по-малко са туристите по морето в сравнение с миналата година, сочат данните на Варненската туристическа камара в началото на сезона, съобщава БНТ. Очакванията на хотелиерите са тази тенденция да се задържи през цялото лято и сезонът да бъде по-слаб от миналогодишния.

По-малкият брой туристи оправда песимистичните прогнози на хотелиерите и туроператорите от началото на годината, че страната ни ще загуби част от чуждите пазари. „За съжаление, не се очертава да надскочим миналогодишните цифри, дори напротив. Нашият продукт не е много съизмерим с нашите конкуренти, коментира Ивелина Попова, управител на хотел в „Златни пясъци“.

От бранша смятат, че по-слабият сезон се дължи и на фалита на един от големите немски чартърни превозвачи, както и на изваждането от употреба на самолетите Боинг 737 MAX. Много хотелиери компенсират слабия сезон като търсенето на нови партньори и предлагането на по-изгодни оферти, както и предлагането на алтернативни продукти – тиймбилдинг, конференции, по-бюджетни оферти, най-вече за привличане на туристи от съседните страни като Румъния, показва репортажът.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *