Партньор на Проватон
 Отбелязват Деня на моряка за седми път

Отбелязват Деня на моряка за седми път

Сподели в

Международният ден на моряка ще бъде отбелязан за седми пореден път във Варна на 25 юни 2019 г. Във вътрешния двор на Археологическия музей ще се съберат морски мъже, военни моряци, близки на моряци, представители на Община Варна, гости на града, съмишленици. Концертът ще бъде открит от представителния духов оркестър на ВМС, накрая публиката ще има удоволствието да аплодира група ФОНДАЦИЯТА.

Приветствие към моряците ще поднесе кдп Золтан Сулай, управител на фирма ” Стамко Менинг Варна”. По време на празника ще бъдат връчени наградите от националния конкурс “Диря в морето”. Конкурсът все по-уверено набира скорост, след като се взе решение да участват, освен моряци, и техни близки. От следващата година в „Диря в морето” ще се намесят и лауреатите от конкурса „Детско море”. Специалната награда на ДП „Пристанищна инфраструктура” за поезия получава Ивелина Радионова. Наградата ще бъде връчена лично от  Ангел Забуртов, генерален директор на ДППИ.

На 24 юни  от 18 часа в офиса на Моряшки професионален съюз на ул. „Граф Игнатиев“ 6А  се открива изложба с картини и фотоси на лауреати и участници в националния конкурс „Диря в морето”. На 25 юни от 16 часа на Морска гара на ветрохода „Калиакра” започва Морско кръщение за деца, изявени в конкурса „Детско море” и деца, близки на моряци. При хубаво време ще се направи морска разходка из залива.

Едно от важните събития, посветени на Деня на моряка и Международния ден на детето, бе конкурсът „Детско море”. На вниманието на уважаемото жури бяха представени над 1000 рисунки и над 50 литературни творби. Освен наградите на празника, отличените деца получиха и книжка “Детско море” с най-добрите рисунки и литературни творби. Изложба от детски рисунки на отличените деца беше уредена пред зала “Пленарна” на Община Варна.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *