След недоволството връщат растителността по разделителната ивица на бул.”Васил Левски”

След недоволството връщат растителността по разделителната ивица на бул.”Васил Левски”

По старата част на варненския бул.”Васил Левски” ще бъде възстановена растителността. В началото на тази седмица започна премахването на асфалта и битума от разделителната ивица и замяната им с пръст и озеленяване, както беше преди.
От фирмата изпълнител на ремонта заявиха за Дарик, че премахването на битумния слой става по разпореждане на Община Варна. А действията са в резултат от общественото недоволство от вида на разделителните ивици в участъка на бул.”Васил Левски” от кръстовището с бул. “Осми Приморски полк” до връзката с ул.”Царевец”.
Очаква се действията на багерите и работниците да приключат до края на следващата седмица, уточни за Дарик Стоян Пеев от “Пътища и мостове” ЕООД, ръководител на проекта за обновяване на тази част от булеварда.
Възстановяването на почвата в разделителните ивици ще е за сметка на фирмата изпълнител на проекта, уточни зам.-кметът на Варна инж. Христо Иванов. Той обясни, че в разделителните ивици ще има само тревна растителност. Целта е осигуряване на добра видимост за шофьорите при нерегламентирано пресичане на пешеходци, каквото се наблюдава, въпреки металните парапети между двете платна.
Преди седмица от Камарата на архитектите в България изпратиха  писмо до Община Варна с въпрос кое е длъжностното лице, разпоредило унищожаването на озеленените ивици на бул. “Васил Левски” в града чрез асфалтирането им. Този вторник в КАБ са получили три отговора – от Общинския съвет, от кмета на Варна от фирмата изпълнител. Според браншовата организация, в ответните писма “не се дава доблестен отговор на въпроса дали това е бил самия кмет или зам.-кметът по строителството”.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Nothing Found. Ready to publish your first sponsor? Get started here.