Над 200 деца от цяла България идват във Варна за конкурса “Морско конче”

Над 200 деца от цяла България идват във Варна за конкурса “Морско конче”

XIII Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче” ще събере във Варна на 22 и 23 юни т. г. в Морското казино над 200 деца от цяла България. Това стана ясно от думите на Георги Кючуков, председател на организационния комитет на конкурса при ЦПЛР – Общински детски комплекс, Варна. По електронен път са получени заявления от 17 населени места в страната. В отделните категории ще се представят индивидуални изпълнители, вокални дуа, триа и квартети и вокални групи.

В оценяващата комисия влизат доц. Алис Боварян, Маги Джанаварова, маестро Нелко Коларов и композиторът Доно Цветков. Награждаването на лауреатите ще бъде на 23 юни. Церемонията ще бъде съпроводена от Гала концерт, за който ще бъде изградена голяма открита сцена. Събитието е с вход свободен за всички жители и гости на Варна.

Наградният фонд на тазгодишното „Морско конче” е рекорден за досегашната история на конкурса. „Морско конче” е част от Националния календар за изяви по интереси на деца и ученици на Министерството на образованието и науката. Целта на конкурса е да открива талантливи млади изпълнители. Да съхранява и популяризира най-добрите образци на българската популярна песен, както и да осъществява творчески контакти между участници, педагози и изтъкнати представители на българската музикална култура.

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

Nothing Found. Ready to publish your first sponsor? Get started here.