Партньор на Проватон
 “Национален Поход на семейството” днес срещу “София Прайд”

“Национален Поход на семейството” днес срещу “София Прайд”

Сподели в

Национален поход за семейството ще се проведе днес, 8 юни в пет български града – София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Събитието ще започне едновременно във всички градове, като началото е в 17:30 часа.

Участниците в похода за семейството отбелязват традиционните семейни ценности и гражданския съюз между мъж и жена.

Във Варна началната точка е сцена “Раковина” в Морската градина.

По същото време в столицата ще се проведе 12-ото ежегодно шествие под наслов “София Прайд”. То се провежда на национално ниво за втора поредна година. Всеки град ще се отличава със своя различна програма. Очаква се тя да създаде много емоции и настроение сред участниците.

Тълпи от семейства и деца с цветни тениски, издигнати сини и розови балони, веещи се български знамена, музикални и вокални изпълнения, семейни и народни танци и още изненади ще придружават празника във всеки един градовете. Тържествено ще прозвучи и химнът на България.

Едновременно със забавната програма на събитието, участниците в националния „Поход за семейството“ ще изразят чрез специална декларация своята гражданска позиция по важни за обществото въпроси. Темите, които ще се засегнат в документа, са свързани с предизвикателствата пред браковете и семействата у нас, последствията от провеждането на анти-семейни политики, противопоставянето на правата на родителите и децата, демографската криза и други.

„Всеки е добре дошъл със своето семейство, близки и приятели“, канят организаторите на събитието. „Вярваме, че всеки ще си тръгне зареден с много празнично настроение и надежда за по-добро бъдеще за себе си и своето семейство.“

“През последните години доста девалвира ценността на семейството в българското общество. Имаме много извънбрачни деца, имаме много семейства, които се разпадат с разводи. Доста е спорен въпросът какво се случва с българското семейство въобще и затова ние организираме това събитие, за да насърчим младите хора, и тези, които вече са семейни, да гледат на семейството като нещо важно, като нещо значимо в техния живот. Това е целта, която искаме да постигнем”, обясни пред Дарик радио Ивайло Тимчев от сдружение “Избор за живот”.

“Смисълът е да покажем, че има много повече хора в България, ангажирани със семействата и бъдещето на брака между мъж и жена и съответно отглеждането и възпитанието на децата”, каза още Тимчев.

“Това събитие е започнало в Бургас преди около 6-7 години. То е било винаги на тази дата, на която е и гей парадът, или т .нар. Прайд. И ние решихме на национално ниво от миналата година също да продължим тази традиция и по този начин да се провежда самото събитие”, уточни той.
Копирано от: https://novavarna.net
Нова Варна ©

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *