Партньор на Проватон
 Защо някои двойки се възстановяват след изневяра, а други не?

Защо някои двойки се възстановяват след изневяра, а други не?

Сподели в

Изневярата е едно от най-непростимите прегрешения в една връзка. И въпреки това някои двойки успяват да се преборят с тази трудност, за да продължат напред заедно. Как го правят? Защо някои успяват, а други не?

Защото знаят, че изневярата е приключила

Ако случаят е такъв, че партньорите осъзнават моментното увлечение и го отдават на обстоятелствата, знаейки, че това е временен период във връзката, им е по-лесно да го преодолеят и да продължат напред заедно.

При двойките, които не успяват да поправят счупеното често се случва така, че изневерите продължават, независимо дали с един партньор или повече. Когато съмнението остава, то разяжда връзката отвътре бавно, но сигурно.

Ако обаче сте наясно, че всичко е приключило, разкрили сте картите на масата, обсъдили сте всеки детайл и сте направили необходимите изводи, има шанс да продължите по-силни отпреди.

Защото знаят, че честността е съществена

След като всичко е приключило остава само честността. Двойките, които продължават заедно се разкриват напълно, говорят за проблема и търсят начини за неговото решаване. Когато има взаимност, а не отхвърляне на проблемите, възможностите за преодоляване са много.

Такъв тип двойки искат да разберат какво се е случило, у кого е била грешката и дали вината е и на двамата, за да се стигне дотам. Честният разговор и откритото приемане на обстоятелствата помагат за разрешаването на този немалък проблем, който разрушава много връзки и бракове.

Защото знаят, че доверието трябва да се изгради наново

Предателството е жестокост спрямо доверието, с която не всеки е готов да се сблъска, не всеки е способен да го прости. Изневярата нанася сериозни щети върху доверието и любовта. Но двойките, които устояват на това изпитание се стремят да поправят счупеното, да изградят доверието отново малко по малко, за да се стабилизират след нанесения удар по връзката.

Защото знаят, че причините, довели до изневярата, трябва да бъдат назовани

Комуникацията в такива случаи, а и не само, е много важна. Чрез трезво и честно обсъждане на проблемите, довели до кризисния момент в една връзка, партньорите могат да направят нужните изводи и да продължат напред. Когато знаеш точните причини и подбуди да си там, докъдето си стигнал, можеш да промениш бъдещето, ако наистина го искаш.

Защото знаят, че могат да започнат отначало

Започването начисто е единственият начин да изградите връзката отново. След като сте открили същината на проблема, след като сте започнали да градите доверието помежду си наново и след като сте се съгласили, че любовта все още съществува между вас, вие ще сте готови да опитате начисто отново, този път много по-осъзнато от преди.

https://www.az-jenata.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *