Партньор на Проватон
 Хайде, по-ведро – с тези техники ще си оправите настроението за минути

Хайде, по-ведро – с тези техники ще си оправите настроението за минути

Сподели в

Какво правим, когато сме в лошо настроение? Вглъбяваме се в мрачните мисли, сядаме пред телевизора с купа сладолед… Или може да опитаме нещо по-полезно, за да подобрим настроението си бързо.

Според учени от Университета на Айова, има лесен начин да направим това, стига да имаме желание, пишат от ABC Fact.

Когато правим добро на другите хора, тревожността ни намалява и настроението ни се подобрява, казва професорът по психология Дъглас Джентил. Според психолозите съществуват и други прости методи за повишаване на оптимизма и доброто настроение. Ето някои от тях:

Музика

Експертите смятат, че музиката е едно от най-добрите лекарства, които да помогнат да се отървем от лошото настроение. Като се има предвид различните вкусове, можем да кажем, че всяка музика, която ни харесва, ни помага да повдигнем настроението си. Освен това, ако пеем, ефектът се увеличава.

Танци

Танците са продължението на слушането на музиката. Ако слушаме музика, пеем и танцуваме, тогава със сигурност си осигуряваме положителна енергия.

Почистване

Ако се захванем да почистим малко в дома си или на работния плот, това ще отвлече мислите ни, ще ни донесе усещане за ред, чистота и ще подобри настроението ни и ще почувствате прилив на положителни емоции.

Положително отношение

Каквато и да е ситуацията, в която се намираме, нека се опитаме да мислим за добрата страна на нещата, да се убедим, че всичко ще бъде наред, да останем оптимисти. Освен че настроението ни ще се подобри, ще увеличим и шансовете за подобряване на самата ситуация.

Говорете за проблема

Според експерти, говоренето с приятелите и семейството значително успокоява състоянието на ума. Дори ако няма никой наоколо, можем просто да изкажем на глас проблема, за да почувстваме облекчение.

Спорт

Наред с музиката, това е най-ефективният начин за подобряване на настроението си и за отървсване от стреса и безпокойството. Прости упражнения като клякане, коремни преси или скачане на въже ще ни донесат тонус и настроение. Още по-добре ще се почувстваме, ако участваме в отборна игра. Можем да отидетем и на фитнес за час и ще усетим разлика в настроението.

Да си подарим хубави моменти

Да прочетем книга от любимия си писател, да гледаме хубав филм у дома или на кино, да играем с приятели и семейството, да поиграем на видео игра, да се насладим на любимото си хоби или дори да си вземем освежаващ, още по-добре контрастен душ – ето още няколко дреболии, с които можем отново да превключим на позитивна вълна.

Да повървим

Ако само седим на дивана можем единствено да затъваме в мрачните мисли. Една разходка навън значително ще промени мирогледа ни. Излезте, вдигнете глава, погледайте суматохата по улиците, разгледайте детайлите по сградите, подишайте чист въздух в някой парк.

Сън

Много често лошото настроение е просто следствие от преумора или липса на сън. Не му мислете, легнете и поспете малко. През деня ще ви е достатъчен час сън, за да се ободрите.

Покупка

Направете си подарък. Вземете си нещо, което ще ви донесе настроение – цвете, странна блуза, пъстър шал. Почерпете се със сладолед. Отидете на масаж – така дори ще си купите време само за себе си.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *