Партньор на Проватон
 Започна ремонт на малките улици във Варна

Започна ремонт на малките улици във Варна

Сподели в

Започна работа по рехабилитация на по-малките улици във Варна. Възложени за изпълнение са ремонти в петте района в града, с цел отстраняване на проблемни участъци по пътните артерии, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване”.

В район „Приморски” са планирани ремонти по над 80 пътни отсечки, част от които са в районите на Цветния квартал, „Левски”, Евксиноград, местност Ален мак, „Виница”, ул. „Подвис”, ул. „Джеймс Баучер”, ул. „Цар Асен”, „Емине”, ул. „Карамфил”, ул. „Янко Славчев”, ул. „Петър Попов” и ул. „Боян Бъчваров” и други.

Рехабилитация на пътната инфраструктура се извършва в район „Одесос”, където са възложени за изпълнение около 11 000 квадратни метра, а дейностите предстоят по улиците „Кракра”, локалното платно на бул. „Владислав Варненчик” – между ул. „Патриарх Евтимий” и бул. „Васил Левски”, ул. „Цар Асен”, „Дрин” и „Тодор Влайков” и „Бачо Киро”. Възложени за текущ ремонт са и тротоарни настилки.

В район „Младост” ремонтни дейности предстоят по над 30 улици – ул. „Перла”, ул. „Акад. И. Курчатов”, ул. „Козница”, ул. „Банат”, ул. „Ботевградски проход”. В район „Аспарухово” е предвиден ремонт на стълбищата по ул. „Св. св. Кирил и Методий”, ул. „Чонгора”, „Манастирска”- към „Народни будители” и ул. „Камчия”, както и ремонт на тротоари.

В район „Владислав Варненчик” са възложени за изпълнение общо 5775 квадратни метра. По-големите ремонти дейности са предвидени по улиците „Асен Разцветников”, „Димитър Пешев”, „Атанас Москов”, ул. „Нептун”, ул. „Боян Илиев”, ул. „Янко Мустаков” и други.

Ремонтни дейности на улиците ще бъдат извършени и в петте населени места – Константиново, Звездица, Каменар, Тополи и Казашко.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

1 Comment

  • А кога ще асвалтират в жк. Изгрев зад Военна болница? Плащат се данъци за център, а улички те са ужас. Не стига, че мръсен канал и води са частни, и улиците да си асвалтираме искат. Ами то тогава да не плащаме данък

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *