Партньор на Проватон
 Да се поучим от японците

Да се поучим от японците

Сподели в

Всяка нация има уникален талант, собствено ноу-хау и прави нещо изключително добре. За швейцарците това е шоколадът, за корейците – натуралнатa козметика, за германците – качествените коли. Япония, в допълнение към техническите иновации, привлича с философията на простотата, пишат редакторите на ABC Fact.

Някои елементи от японската култура на мислене могат да бъдат особено полезни за съвременния човек. Нека се поучим от японците.

Избягвайте нещата, които ви дърпат назад
Чували сте вероятно за японската ефективност? Тя се основава на способността на японците да се дистанцират от всичко, което ги забавя или не им носи радост. Те с лекота и решителност могат да изхвърлят всичко ненужно. Това им помага да не мислят излишно по ненужни теми.

Изхвърлете поне 80% и обичайте онова, което остава
Колко вещи съхранявате във вашия апартамент? За повечето дори не се сещате. Всичко, което не сте използвали от една година, трябва да можете да изхвърлите. Всяко нещо идва и си отива. Оценете наистина стойностното.

Никаква лека закуска
Звучи радикално, но не се притеснявайте, че ще гладувате. В Япония традиционно има 3 пълни хранения на ден. Между тях няма закуски. Малко вероятно е да видите в Япония някой да дъвче нещо в движение.

Забравете за строгите икономии, когато се касае до качество
Японците изглеждат стилно. Причината е в това, че те инвестират в наистина качествени неща и се грижат за тях. Преминете от количество към качество.

Научете се да изключвате
Всеки човек би могъл да се занимава с нещо, което може да не носи осезаема полза или специално удоволствие, но да е достатъчно леко и завземащо вниманието. Подобна дейност позволява пълно отдаване, потопяване в нея без мисли за нищо друго и без да се усети, как минава времето. Подобно вглъбяване е полезно не само за откъсването от социалните мрежи, но и от някои вредни взаимоотношения с околните. След такова занимание ще се чувствате по-щастливи, спокойни и уравновесени, ще мислите по -трезво, ще преценявате по-правилно.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *