Партньор на Проватон
 94% от варненските първокласници влизат по първо желание

94% от варненските първокласници влизат по първо желание

Сподели в

Общият брой на регистрираните заявления е 2765 за 2798 деца, като от тях има и 33 двойки близнаци

94% от бъдещите първокласници във Варна са приети по първо желание. По второ влизат 4%, а по трето и следващо – 2%. Това сочат данните от електронния прием, които бяха обявени днес, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

Общият брой на регистрираните заявления е 2765 за 2798 деца, като от тях има и 33 двойки близнаци. Класираните деца са 2726 броя. 100% от тях, с адреси в прилежащите райони на училищата, са приети още на първо класиране. 1603 са класираните от първа група на училищата, 307 – от втора група и 279 от трета група. Останалите свободни места в училищата са запълнени с 537 деца от четвърта група.

Записването на приетите първокласници ще става на място в съответното училище в дните 6-ти и 7-ми юни – до 17 ч. Необходимите документи са копие от удостоверението за раждане и оригинал от удостоверение за завършено задължително предучилищно образование. За децата с предимства са необходими документи, доказващи предимствата. Незаписаните в срок деца отпадат от класирането, губят входящия си номер и могат да участват във второ класиране с ново заявление.

Некласираните 72 деца са от четвърта група в избраните училища. Те ще имат възможност да участват на второ класиране с вече регистрираното заявление, като променят желанията за прием, съобразно свободните места, които ще бъдат обявени на сайта на 10-ти юни. Системата ще бъде отворена за нови регистрации и редакции на заявления от 10ч. на 11-ти юни, до 23:59ч. на 12-ти юни. Резултатите от второ класиране ще бъдат обявени на 13-ти юни до 17ч.

Резултатите са достъпни на адрес: https://school.is-vn.bg/

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *